Opinió

Una estrella

Mirava un partit de la selecció siriana, en què amb tota probabilitat ell hauria jugat

Juga en la cinquena divisió alemanya, que rarament és notícia per res. Concretament a l'FV Ravensburg. Però el seu joc ha cridat l'atenció de tothom. No correspon a la qualitat de la divisió on l'enquadren, simplement. Però és allí on pot jugar i dóna gràcies de fer-ho. Es tracta de Mohammed Jaddou, estrella de la selecció sub-18 siriana de futbol i refugiat de guerra. Eixir al camp per a ell és el més fàcil que ha hagut de fer en la seua vida.

Portava una carrera d'èxits. El seu joc fulgurant el va portar a liderar la selecció en el campionat asiàtic, on van arribar a disputar la final. Va ser el seu darrer partit amb la selecció nacional. Després va prendre la decisió de fugir de la guerra i es va embarcar en un dramàtic viatge de dos mesos que el va acabar portant a Alemanya. Ara té un permís temporal per sis mesos del govern alemany que li permet estar-s'hi legalment però no li permet desplaçar-se lliurement ni tenir un contracte professional, raó per la qual juga a futbol en un equip d'aficionats, clarament inferior al seu talent esportiu.

Jaddou va decidir fugir després de veure com l'autobús de la selecció nacional era atacat dues vegades en una setmana per faccions polítiques diferents. En ambdós casos va salvar la vida, però va entendre que el seu futur era impossible si seguia allí. Això volia dir el risc d'una fugida i d'una entrada il·legal a Turquia primer i a Europa després. El viatge, les privacions, les dificultats van ser enormes, però ho va aconseguir. El seu pare va vendre la casa i va pagar tretze mil dòlars a uns traficants que els van passar a Turquia i després en vaixell a Itàlia, il·legalment. D'allí el camí a Alemanya va ser una aventura que acabaria a Ravensburg, on van decidir presentar-se a les autoritats i sol·licitar asil polític.

Segons un diari local aquesta setmana se'l va veure davant un televisor mirant un partit de la selecció siriana, en què amb tota probabilitat ell hauria jugat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)