Editorial

L'EDITORIAL

Les seleccions del sud manen en el rugbi

Per primera vegada en les vuit edicions del mundial, les quatre seleccions que jugaran les semifinals són del sud

La lluita per l'hegemonia en el rugbi mundial és una lluita entre el sud i el nord. No entre el sud i el nord en termes econòmics o socials, sinó en termes purament geogràfics. Les seleccions dels països de l'hemisferi nord contra les de l'hemisferi sud. I en la copa del món que es disputa aquests dies a Anglaterra i el País de Gal·les, hem arribat al punt culminant del domini de les seleccions del sud respecte a les del nord: per primera vegada en les vuit edicions del mundial –que es disputa des del 1987–, les quatre seleccions semifinalistes són del sud. Nova Zelanda i Sud-àfrica, d'una banda, i l'Argentina i Austràlia, de l'altra, lluitaran per ser en la gran final del torneig el proper dia 31 a la catedral del rugbi anglès, a Twickenham.

L'Argentina és l'única de les semifinalistes que no ha estat campiona del món. Nova Zelanda, Austràlia i Sud-àfrica, ho han estat dues vegades cada una. Les seleccions europees han guanyat una final –Anglaterra el 2003– i n'han perdut cinc. I a més, els quatre països semifinalistes són exportadors de jugadors cap a Europa, on hi ha les lligues més potents, econòmicament parlant, que es juguen als països i el continent ara derrotats i humiliats pels del sud. I per acabar-ho d'arreglar, l'equip del nord que ha estat més a prop de les semifinals ha estat Escòcia, última en dues de les quatre últimes edicions del Sis Nacions, la joia del rugbi del nord.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)