Editorial

L'EDITORIAL

Qatar i els números del Barça

El trencament de les negociacions amb Qatar Airways deixa l'economia del Barça en una situació de fragilitat

La vicepresidenta econòmica del Barça, Susana Monje, ha confirmat aquesta setmana que l'economia del Barça és fràgil en alguns aspectes i ha recomanat “extrema prudència” a l'hora d'afrontar els fitxatges, sobretot en el mercat d'hivern. Això ho va dir abans que es trenquessin –o com a mínim s'allarguessin– les negociacions del club amb Qatar Airways. La junta confiava tancar un contracte rècord en la història del futbol internacional i presentar-lo avui mateix a l'assemblea com un nou èxit en la seva gestió. Però ara les coses no estan clares i si a la “prudència” en els fitxatges hi afegim el no-acord amb Qatar, es pot afirmar que l'economia del Barça comença a tenir alguns problemes.

El mateix club ha admès que el deute ha pujat dels 287 als 328 milions –això s'haurà d'explicar molt bé als socis compromissaris– i que el percentatge de la despesa en els salaris dels jugadors comença a acostar-se a un topall insostenible.

Això fa que la xifra rècord de 608 milions d'ingressos d'explotació quedi minimitzada per les despeses, cada vegada més monumentals. Si la negociació amb Qatar no es tanca i no es troba un patrocinador a la mateixa altura –ja no parlem de qüestions ètiques–, la prudència encara haurà de ser més extrema. I mentrestant els grans clubs europeus van trucant a les portes de Messi i Neymar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)