Editorial

L'EDITORIAL

Twickenham decideix el rei del rugbi

L'equip que aixequi aquesta tarda la copa Webb Ellis serà el primer que tingui tres títols mundials

El rugbi tindrà avui un nou rei. Les seleccions de Nova Zelanda, que defensa el títol, i Austràlia, jugaran a Twickenham (Londres) la final de la vuitena edició de la copa del món. L'equip que aixequi la copa Webb Ellis –que pren el nom de l'inventor del rugbi, William Webb Ellis– serà el primer que tingui tres títols mundials i desfarà l'empat que mantenen els dos finalistes d'avui i Sud-àfrica, tots tres amb dues corones.

Fa 44 dies que va començar la copa del món del 2015. Un mes i mig en què les millors seleccions del planeta han protagonitzat un llarg espot sobre el que és i el que representa el rugbi. Però història, valors i sentiments al marge –que tenen una gran importància en el rugbi–, el que tothom vol és guanyar, i ni els All Blacks ni els Wallabies no estan disposats a deixar passar res aquesta tarda al santuari del rugbi anglès.

Els dos equips tenen arguments per sortir vencedors del duel d'avui. Tots dos han mostrat la seva força durant el campionat, però també algunes debilitats; i, si afloren en la final, el rival no les perdonarà. La final d'avui enfronta la selecció d'un país de 23 milions d'habitants –Austràlia– amb la d'un de 4 milions –Nova Zelanda– en un duel que paralitzarà el planeta rugbi, un món amb forma oval que venera aquest esport de la manera més apassionada, i també gentil, possible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)