Opinió

Els gols difícils

Potser no cal trencar-se el cap rumiant amb quin sistema es vol jugar

Potser el Barça hauria de revisar el seu sistema de producció de joc. Sovint veiem que el gol fàcil o, si més no lògic, no es produeix. La centrada simple i la bona rematada, la pilota avançada a l'espai i el xut decisiu, es produeixen poc. En el darrer partit, contra el Getafe, el cop de taló de Sergi Roberto i la finta amb el gol de Suárez van ser excepcionals i no diguem la centrada parabòlica i mil·limètrica del mateix Roberto, que va donar peu, mai més ben dit, a un xut al primer toc de Neymar. O la centrada, suspès a l'aire, de Sandro que va posar la pilota al cap de Suárez per produir la rematada demolidora que va obrir la llauna en el partit contra l'Eibar. I al Barça B, amb menys qualitat individual, el gol ni arriba.

Fa unes setmanes, Josep Guardiola va dir que ell elaborava la tàctica en funció dels jugadors de què disposava. En una columna anterior, dèiem que amb les incorporacions que s'han anat fent era difícil que es pogués mantenir l'estil Barça. En canvi sí que es pot convertir en un meravellós equip jugant al contraatac, com en els millors moments del Madrid d'Ancelotti, que amb tres passades es plantava davant de la porteria contrària. Ho vam veure contra el Rayo, i no tant contra el Getafe, amb un equip amb Suárez i Neymar, un bon distribuïdor com Busquets i uns alimentadors que pugen la pilota com Sergi Roberto i Alba, si és que aquest darrer no s'ha de limitar a barallar-se amb un extrem perillós. El problema el seguiran tenint, però, quan juguin amb un equip que es tanca al darrere. També es pot pensar, en detriment de Luis Enrique, que amb els tres davanters que té el Barça, o ni que sigui amb dos, potser no cal trencar-se el cap rumiant amb quin sistema es vol jugar.

A principi de la temporada no es va voler fitxar Nolito per substituir Pedro. Ara, podria venir al gener a un preu molt més alt. Sembla que el Barça no pugui fitxar barat. Cal deixar marge per veure si aquesta temporada es tornen a guanyar títols. Després hauran de pensar si s'ha de canviar de política de fitxatges, però en tot cas caldrà revisar l'alt cost global de la plantilla que ens pot dur a haver de dependre massa de qui és el principal
patrocinador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)