Opinió

Terror

L'esport no es pot aturar per culpa dels terroristes. Si fos així, ells haurien guanyat

Aquests últims dies a París hem viscut el terror. Els atemptats al cor de la capital francesa han causat 129 morts i han estès el pànic per tot Europa per l'amenaça de nous atacs gihadistes perpetrats pels bàrbars d'Estat Islàmic. El món de l'esport no ha estat aliè a aquesta por i s'han hagut de suspendre diversos partits de futbol internacional per precaució. En tot cas, aquests haurien de ser els únics casos, perquè si comencem a ajornar esdeveniments esportius haurem begut oli, i ells hauran guanyat.

El primer matx que es va suspendre va ser el que havia de jugar la selecció espanyola a Bèlgica. Aparentment la policia tenia sospites que es podia cometre un atemptat, però espero que aquestes sospites fossin reals i molt ben informades, perquè no vaig entendre gaire la suspensió de l'encontre vint-i-quatre hores abans que es disputés. Per contra, sí que va ser completament necessària la suspensió del partit entre Alemanya i Holanda. En aquest cas es va fer a última hora, quan ja s'havien obert les portes, perquè es va trobar un vehicle sospitós que podia contenir explosius. Davant d'aquesta situació és evident que no calia arriscar-se i el més sensat era que el partit no se celebrés.

Però aquests dos exemples no han de servir perquè tothom caigui ara en un estat catatònic de pànic i defugi anar a grans esdeveniments esportius o culturals. Avui es juga el clàssic dels clàssics, el Madrid-Barça, i el millor homenatge que podem retre a les víctimes de la massacre de París és que l'estadi Bernabéu s'ompli i tot es desenvolupi amb la més absoluta normalitat. Que tinguem por és el que busquen els terroristes. Volen condicionar les nostres vides i que no fem la rutina habitual, i no ho aconseguiran. No poden guanyar. “No prohibirem cap partit ni res semblant. Penso que és tan perillós deixar de fer quan s'ha de fer que la sobreactuació. Sóc poc partidari del circ. S'ha de fer quan hi ha motius objectius per fer-ho. No s'ha d'alarmar la societat ni bunqueritzar-nos”, ha explicat aquesta mateixa setmana el comissari cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero.

Evidentment els espectadors que avui vagin al Bernabéu i els que dimarts vagin al Camp Nou en el partit contra el Roma hauran de tenir paciència, força paciència. Es reforçaran els controls de seguretat i, per exemple, avui a Madrid s'hauran de passar tres filtres, tal com passa en les finals de Champions. El Barça també ha anunciat que dimarts els accessos al camp s'obriran tres hores abans i que no es deixaran entrar motxilles o bosses de mida gran. Per tant, s'haurà d'arribar amb temps a l'estadi per no perdre's els primers minuts del matx. Però totes les precaucions són poques. En casos com aquests, els espectadors aguanten estoicament, conscients que aquestes mesures de seguretat són del tot necessàries.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)