Opinió

Amagant el logo?

El debat sobre fins a quin punt aquests països estan finançat Estat Islàmic ve de lluny

Com en pràcticament tots els partits que s'han jugat aquest cap de setmana en qualsevol lliga europea, el Madrid-Barça va començar amb un minut de silenci en record de les víctimes dels atemptats de París. I va cridar molt l'atenció que, sobre el camp, els jugadors van formar amb els xandalls per damunt de la samarreta. Els del Barça ho van fer amb un xandall blau on sota l'escut es veia molt discret el logotip de Qatar Airways i els del Madrid ho van fer amb un xandall completament blanc, on no es podia veure cap logo d'Emirates. Només alguns dels reserves, al final de la línia, portaven un xandall diferent, de color blau, on sí que es veia el logotip de la companyia aèria del golf Pèrsic o fins i tot la samarreta, on el logotip era més que visible, com ja sabem.

Lògicament el debat va saltar a les xarxes socials i a les ràdios de manera immediata. Aquell gest havia estat calculat per amagar els logotips de Qatar i Emirates, o siga de Qatar i Dubai, dels Emirats Àrabs Units? He repassat així de manera ràpida vídeos i fotografies d'altres partits i com a mínim el que no he trobat és el xandall blanc que portaven els del

Madrid.

El del Barça, sí que l'he trobat, i el del Madrid que portaven els suplents, també. La discussió supose que serà difícil d'aclarir però en qualsevol cas és significativa. El debat sobre fins a quin punt aquests països estan finançant i ajudant l'anomenat Estat Islàmic ve de lluny. Evidentment Qatar com a estat i els Emirats com a estat ni ho fan ni ho faran, perquè això seria una barbaritat que es giraria contra ells. Però tot indica que de maneres diferents els multimilionaris dirigents d'aquests països estan al darrere dels diners que fan possible l'existència d'aquest grup i, al final, els seus atemptats.

I nosaltres els portem a la samarreta… fins al dia que ens fa massa vergonya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)