Opinió

Un president com cal

Boudjellal ha fet un pas endavant i ha decidit parlar obertament

Aquests dies tan complicats que està vivint França, el president del Club de Rubgi Toulonnais ha emergit com un personatge de referència. Amb una posició difícil però valenta i honrada com poques. Mourad Boudjellal és des del 2006 el president del club occità de rugbi de quinze i ha aconseguit en aquest temps tres títols de la copa d'Europa i un de França.

Evidentment, Boudjellal –el cognom és ben evident– té origen musulmà, específicament d'Algèria. De fet, és un dels francesos d'origen algerià més coneguts, no només pel seu perfil esportiu, sinó també per les seues activitats empresarials diverses, entre les quals destaca el seu enorme èxit com a editor de llibres de còmics.

Arran els atemptats de París, Boudjellal va escriure un text que ha causat

un gran impacte. Va voler expressar el que va definir com la seua “desorientació” i ho va fer descrivint la sensació estranya de veure com “hi ha joves que porten un nom paregut al meu i es reivindiquen del déu al qual ma mare prega mentre maten joves que podrien ser els meus fills”.

És difícil explicar d'una manera més brillant i honrada, i més ben escrita, la sensació que milions de musulmans francesos estan tenint aquests dies. Molts d'ells han optat per amagar-se o per diluir-se. Per fer-se veure menys. Se sap que hi ha hagut qui s'ha tret el vel o s'ha afaitat, preocupats per les mirades que rebien.

Des de la seua capacitat mediàtica, però, Boudjellal ha fet un pas endavant i ha decidit parlar obertament. Negar l'equació que converteix en sospitós qualsevol musulmà només pel que han fet uns pocs. I ho ha fet atacant sense cap por el Front National i tots els qui intenten treure profit, descaradament, dels atemptats de París. Que hi haja dirigents esportius capaços de fer aquests gestos, d'erigir-se en fars d'opinió en els moments més difícils, és realment reconfortant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)