Opinió

‘Killer'

Ningú no dubta que Luis Suárez és el millor davanter centre del món

El rei Florentino va boig per buscar un cop d'efecte per a la temporada que ve i ha fixat totes les mirades en el davanter centre del Bayern Robert Lewandowski, que segurament rellevaria Karim Benzema, que mai ha acabat d'encaixar al Bernabéu ni tampoc entre els aficionats blancs. Ningú no dubta de les qualitats del polonès. Al contrari. És un dels cinc millors davanters centres del món. Té gol, molt de gol, i uns dots impressionants per convertir-se en el far de qualsevol equip. Els blancs, però, hauran de competir amb el PSG, que també el vol fitxar com a recanvi d'Ibrahimovic. Però, que curiosa és la vida, si Lewandowski aterra finalment al Bernabéu no serà el millor 9 de la lliga, perquè al davant tindrà Luis Suárez, el killer del Barça, a qui Florentino va menysprear fa un any i mig quan va assegurar que “no és un gran jugador”. Ai, senyor, quina visió que té aquest home. I que segueixi molt més anys al Madrid pel bé del Barça.

Però vull centrar-me en la figura de l'uruguaià, que és el millor davanter centre del món en l'actualitat. És cert que ho dic després dels tres gols que va marcar en la semifinal del mundial de clubs i, per tant, algú em pot titllar d'oportunista, però realment fa mesos i mesos que ho penso. Quan va aterrar al Camp Nou hi havia molta ombra de dubte al seu voltant arran de la mossegada a Chiellini en el mundial. La majoria dels socis blaugrana temien el caràcter dur i violent que el davanter havia mostrat en el mundial i també al Liverpool, amb el desafortunat incident amb Patrice Evra. Aquesta situació va fer que el gran jugador que és Luis Suárez quedés relegat a un segon pla, tot i els grans números que havia acumulat en la seva carrera a Europa –més de 200 gols a l'Ajax i el Liverpool–. L'uruguaià va estar diverses setmanes sancionat i no va poder debutar fins ben entrada la primera volta de la lliga, al camp del Madrid. Els blaugrana van perdre per 3 a 1, però allà Suárez va demostrar que és un jugador diferent. No només un golejador tenaç, sinó també un gran assistent. Encara recordo el seu impressionat canvi de joc a Neymar que va precedir el primer gol del brasiler. També va destacar per una gran capacitat pel desmarcatge i la pressió. De mica en mica, va anar entrant a l'equip i es va convertir en un referent imprescindible, encara que en els primers partits va posar nerviós més d'un aficionat perquè semblava negat de cara a porteria.

Però les ratxes passen, i els gols van arribar. El davanter va passar a ser una de les tres potes bàsiques del trident, juntament amb Leo Messi i Neymar. La millor davantera del planeta. Però quan els seus socis no hi han estat, també ha demostrat que tot sol pot desequilibrar les defenses. Com va dir Luis Enrique després de la victòria contra el Guangzhou: “Suárez és un assassí de l'àrea i és capaç de solucionar qualsevol jugada.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)