Opinió

Empat en l'assemblea?

La de la CUP ha fet la volta al món, però a la de l'AFA hi va haver empat a 38, amb 75 votants

L'empat en l'assemblea de la CUP celebrada a Sabadell ha fet la volta al món, amb titulars en diaris de tot el planeta sobre aquest fet que en diríem extraordinari —malgrat que els matemàtics ja s'han encarregat d'aclarir que no ho era gens–. Aquest desembre, però, hi va haver un altre empat molt més polèmic, tot i que no ha estat tan comentat. A l'Argentina.

A primers de desembre la poderosa AFA, la federació de futbol, havia de triar nou president. Era la primer vegada que es votava el càrrec des de 1991, així que l'expectació era majúscula. La votació es va retransmetre per algunes televisions i per internet, i tota la premsa del país n'estava pendent.

Durant mitja hora, els 75 membres de l'assemblea van anar dipositant un a un la seua papereta en una solemne urna que es va obrir després per fer el recompte. I ací és on va saltar la sorpresa. Majúscula. El resultat de la votació va ser de 38 vots a favor d'un dels candidats i 38 a favor de l'altre!

Evidentment, l'única explicació possible de l'empat era que algun dels dirigents, certament molt hàbil, havia dipositat dues paperetes a l'urna sense que ningú no aconseguís veure com ho feia. Ja es poden imaginar que l'escàndol ha estat majúscul. Tant, que la federació ha acordat que les eleccions no es facen fins a l'estiu, quan haja acabat la lliga i un compromís amb la copa Centenari de la selecció nacional. No volen que la turbulència creada desestabilitze el futbol del país. Futbol que, per una altra banda, ha tingut més d'un i més de dos episodis increïbles com aquest pel que fa a la direcció federativa.

Evidentment, l'Argentina ha anat plena aquests dies d'especulacions sobre qui havia estat el culpable de la doble papereta. I, de fet, la cosa s'ha complicat més encara, perquè s'ha sabut que, de fet, tres persones van votar doble, però en dos casos es va detectar i es va anul·lar. Quina colla...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)