Opinió

Ara és l'hora de l'amistat

Guardiola no podia dir que no dues vegades al seu íntim amic Txiki Begiristain

Quan va deixar el FC Barcelona, a Pep Guardiola li van ploure les ofertes per continuar entrenant. Eren molts els clubs que volien contractar el tècnic que havia forjat un dels millors equips de la història del futbol. Perquè oferia resultats i títols, però sobretot perquè oferia la possibilitat de dotar els seus equips d'una identitat pròpia, un estil genuí de jugar a futbol. Aquest és, precisament, un dels grans valors de l'entrenador de Santpedor. Més enllà de si acabarà guanyant o perdent, triomfant o fracassant, el pas de Guardiola per qualsevol equip deixa una empremta profunda. El seu Barça, per exemple, ja és etern per tot el que va aconseguir al camp i, sobretot, per com ho va fer. Aquest llegat serà inesborrable.

Després del seu any sabàtic a Nova York, va sorprendre més d'un acceptant la proposta d'entrenar el Bayern de Munic. Moltíssima gent donava per fet que marxaria al Manchester City, dirigit per Ferran Soriano als despatxos i per Txiki Begiristain a la direcció esportiva. El basc, gran amic seu, va ser qui va confiar en ell per portar el primer equip del Barça quan la seva única experiència era haver entrenat a tercera divisió, i l'entesa personal i professional entre els dos està fora de qualsevol dubte. Els anys que van treballar plegats al club blaugrana en són el millor exemple. En aquell moment, però, a Guardiola el seduïa enormement l'experiència de formar part d'un dels clubs amb més història del futbol europeu, l'entitat gestionada pels exmites del club i l'indiscutible dominador del futbol alemany. S'hi estarà tres temporades que possiblement se saldaran amb tres títols de lliga, una copa, una supercopa d'Europa i un mundial de clubs. Caldrà veure si serà capaç d'aixecar una Champions, el seu gran objectiu aquesta temporada. No hi ha estat a disgust, a Alemanya, ni tampoc al Bayern de Munic, malgrat que ha viscut algunes polèmiques amb el metge de l'equip i amb la premsa sensacionalista. No pas amb els tòtems, que el van voler renovar.

Pep Guardiola, però, tenia clar que el seu proper repte esportiu el volia viure al costat del seu amic Txiki Begiristain. Ja li havia dit que no una vegada i no ho podia fer dues. Ja s'ha anunciat públicament que serà l'entrenador del Manchester City les properes tres temporades. Entrenar en la Premier League sempre havia estat un al·licient per al de Santpedor, per tot l'aroma que desprèn una de les millors lligues del món i perquè el motiva poder ser campió en una altra competició. Com quan va deixar el FC Barcelona, de propostes, no n'hi faltaven. Aquesta vegada, però, el pes de la història de l'equip no ha estat el factor decisiu a l'hora d'escollir nou destí. Ara és l'hora de l'amistat, i malgrat que el Manchester United i el Chelsea també el desitjaven, intentarà ajudar el seu bon amic Txiki a fer del Manchester City un club amb més palmarès i història del que té ara.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)