Editorial

L'EDITORIAL

I la violència dels aficionats no s'atura

A més, la majoria de les aficions –24 de diferents en aquesta Eurocopa, recordem-ho– es comporten correctament

La primera setmana de l'Eurocopa de França ha estat gairebé més notícia pels constants incidents que algunes aficions han protagonitzat dins i fora del camp que no pas pel gran futbol que s'ha vist en els diversos terrenys de joc de la geografia francesa on es disputen partits. Que els que haurien de ser els únics protagonistes de l'Eurocopa, els futbolistes, millorin les seves prestacions i es vegi un futbol més atractiu no hauria de costar tant. Sembla més complicat, però, aconseguir que determinades aficions es comportin i no provoquin batalles campals amb altres aficionats o amb la policia allà on vagin.

Els greus incidents del primer cap de setmana, a Marsella, entre russos i anglesos, van fer que la UEFA advertís amb la desqualificació les dues aficions. Més tard, la UEFA va decidir fer fora de l'Eurocopa la selecció russa, però va deixar la sanció en suspens esperant a veure què feien els seus aficionats. El que han fet ja ho hem pogut veure tots. Sense arribar a la gravetat del que va passar a Marsella, els russos continuen comportant-se com les hordes d'Àtila.

No pot ser que cada vegada que hi ha una gran competició de futbol veiem les mateixes escenes de violència. A més, la majoria de les aficions –24 de diferents, recordem-ho– es comporten correctament. El problema està localitzat. Només cal voluntat d'actuar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)