Editorial

L'EDITORIAL

La lluita contra el dopatge no ha de defallir

El que no s'entén és com encara hi ha gent que remena EPO
i altres substàncies com si fossin aspirines

Qualsevol operació contra el dopatge en què s'enxampin entrenadors i/o esportistes en possessió de substàncies dopants és una bona notícia. Si tots tenim clar que en l'esport hi ha dopatge, qualsevol intervenció d'alguna institució o organisme, sigui esportiu o nou, que ajudi a lluitar contra aquesta xacra ha de ser benvinguda. Com la que es va produir dilluns a Sabadell amb el grup d'atletes que dirigeix l'entrenador britànic d'origen somali Jama Aden, i que té en la recordista mundial dels 1.500 m Genzebe Diabada la seva atleta més coneguda.

Els Mossos van trobar EPO, anabolitzants i medicaments destinats a la recuperació intravenosa a les habitacions que ocupava el grup en un hotel de Sabadell. Metges de la Federació Internacional d'Atletisme (IAAF), van fer controls als atletes implicats. Tot fa pensar, doncs, que d'aquesta investigació en podrem treure l'aigua clara, no com va passar en les operacions Port o Llebrer.

El que no s'entén és com encara hi ha gent que remena EPO i altres substàncies com si fossin aspirines, com si poguessin fer el que volguessin. L'AMA, les agències antidopatge nacionals, el COI i les federacions internacionals ja fa temps que estan en alerta. Segur que encara se'ls escapen moltes coses, però operacions com la de Sabadell, o la pressió a Rússia i Kenya, per exemple, han d'acabar donant fruits.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)