Editorial

L'EDITORIAL

El Tour de França plora per Niça

Van deixar els rams de flors, dels colors dels seus mallots,
al podi, on van quedar com a símbol del rebuig de l'esport a la barbàrie

El Tour va viure ahir una jornada de dol per l'atemptat de Niça. Com arreu de França. Com arreu d'Europa. Com arreu del món. El Tour, però, la prova esportiva més emblemàtica d'una França que celebrava la seva festa nacional, té un lligam especial amb la ciutat de Niça. L'empresa organitzadora del Tour, Amaury Sport Organisation (ASO), també ho és de la París-Niça, l'anomenada cursa del sol, que es disputa quan les grans curses professionals comencen a treure el nas amb el bon temps, al mes de març. El passeig dels Anglesos, que dijous va viure el terror, és lloc de pas habitual dels ciclistes professionals cada mes de març.

El Tour va estudiar la possibilitat de suspendre l'etapa d'ahir, la contrarellotge, però al final va decidir que el millor homenatge a les víctimes era seguir endavant. El director de la cursa, Christian Prudhomme, va dir que no s'havia de cedir davant les persones “que voldrien que canviéssim el nostre estil de vida”.

L'etapa es va disputar amb normalitat i al final es va retre l'homenatge i es va
tenir un record per les víctimes, amb el vencedor de l'etapa, els ciclistes que
porten els diferents mallots i els responsables de la cursa al podi. Tots plegats van guardar un minut de silenci i van
deixar els seus respectius rams de flors, dels colors del seus mallots, al podi, on van quedar com a símbol, un cop més, del rebuig de l'esport a qualsevol mena de barbàrie.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)