Seleccions

La FCF convida l’Argentina

Selecció. La federació catalana, que enguany va posposar el partit de Nadal, ha traslladat a l’AFA l’oferiment de disputar un amistós previ al mundial contra el combinat ‘albiceleste’

L’Argentina de Leo Messi podria jugar contra Catalunya abans del mundial. La Federació Catalana de Futbol segueix treballant perquè la selecció disputi un partit aquesta temporada després que el tradicional amistós de Nadal no se celebrés, ja que no es va trobar un rival prou atractiu. Un cop descartat aquest duel, la FCF es va posar a treballar en una cita per a la primavera i aquesta podria arribar a principis de juny. El rival amb què es treballa és l’Argentina. La federació catalana, de fet, ha fet arribar a l’AFA (Asociació del Futbol Argentí) una invitació perquè el combinat albiceleste aprofiti la seva estada prèvia al mundial per jugar contra la selecció. Seria, amb tot, el quart Catalunya-Argentina dels últims anys, després dels disputats el 2004, el 2008 i el 2009.

Tant des de l’AFA com des de la FCF, que treballa amb un grup d’agents FIFA especialitzats, es parla obertament de les converses perquè es disputi aquest enfrontament. De fet, el seleccionador argentí, Jorge Sampaoli, va apuntar una data i un escenari possible si les negociacions acaben concretant-se: “Hi ha la possibilitat que es disputi el 4 de juny al camp del Barça.” Aquest matx, doncs, seria el darrer de preparació de l’albiceleste per al mundial de Rússia, que comença el 14 de juny.

Caldrà veure, en tot cas, quines són les exigències econòmiques de l’AFA, ja que l’Argentina és una de les seleccions amb més caixet del món i el president de la FCF, Andreu Subies, sempre ha remarcat el fet que el partit de la selecció no pot generar grans dèficits ni es pot sustentar en els clubs del futbol català –de fet va ser crític pel fet que el Catalunya-Argentina del 2009 costés 1,3 milions d’euros–. El fet que el duel formi part de la preparació per al mundial, i que l’albiceleste ja estigui a Barcelona i no s’hagi de desplaçar expressament, pot facilitar les coses en aquest sentit.

Sense els cracs

Un dels gran maldecaps per a Catalunya és la data, ja que amb les competicions de clubs finalitzades i les seleccions preparant el mundial, el tècnic Gerard López, que si el partit es juga el 4 tot just haurà acabat la temporada amb el Barça B, no podrà disposar dels cracs de Catalunya convocats per Lopetegui amb la selecció espanyola. D’altra banda, haurà de cridar futbolistes de vacances, ja que les grans lligues europees acaben entre el 13 i el 20 de maig. Caldrà veure, doncs, amb quina selecció podria jugar Catalunya si les negociacions obertes entre l’AFA i la FCF arriben a bon port.

LA DATA

El seleccionador argentí compta que es jugaria el 4 de juny al Camp Nou

MINVATS

Catalunya no podria disposar dels cracs, convocats amb Espanya

Estada de l’Argentina a Catalunya

Si el partit entre Catalunya i l’Argentina es concreta, serà el tercer confirmat de l’albiceleste per al mundial després del que jugaran contra Itàlia a Manchester (23 de març) i contra Espanya a Madrid (27 de març). Fet que possibilita que l’Argentina jugui a Barcelona contra Catalunya, de fet, és que el bloc de Jorge Sampaoli farà una estada prèvia de preparació per al mundial de Rússia a Catalunya. El conjunt capitanejat per Leo Messi s’exercitarà a la ciutat esportiva del Barça del 30 de maig al 8 de juny. L’amistós, doncs, se celebraria enmig d’aquesta concentració.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)