Seleccions

Catalunya torna amb victòria

Selecció. Els de Gerard López, en un Montilivi pràcticament ple, derrota Veneçuela (2-1) amb gols de Bojan Krkic i Javi Puado

En un Montilivi pràcticament ple i entregat, la selecció de Catalunya ha derrotat Veneçuela, que divendres passat havia guanyat l’Argentina de Messi, amb gols de Bojan i Javi Puado. El jugador de l’Espanyol ha donat la victòria als de Gerard López quan el temps s’esgotava en el retorn de la selecció catalana, que portava dos anys sense jugar.

Que el marcador no s’hagi mogut en la primera part ha estat un miracle, perquè entre les dues seleccions han estavellat quatre pilotes als pals. Després d’un inici intens de la selecció catalana, Veneçuela, que ha buscat de manera descarada el contraatac, ha enviat una pilota al travesser en el minut 14. Edgar Badia ha evitat la rematada de Soteldo, però la jugada ha tingut continuïtat amb una rematada de Murillo al pal. Poc després ha estat el jugador de l’Espanyol, Rosales, qui ha rematat al pal. No ha estat l’única vegada en què Rosales s’ha trobat amb el pal. Ho ha fet en el minut 40 després d’un gran llançament de falta. Poc abans, havia estat Gerard Piqué qui havia estavellat també en el travesser un llançament de falta, un Piqué molt aclamat durant tot el partit i que no ha dubtat a buscar el gol mentre ha estat sobre el terreny de joc.

Els gols sí han arribat a la segona part. S’ha avançat Catalunya en el minut 8. Riqui Puig, que acabava d’entrar per Piqué, ha filtrat una excel·lent passada per Montoya, que amb un toc ha superat el porter de Veneçuela perquè Bojan rematés a porteria buida. L’alegria, però, li ha durat poc als homes de Gerard López. Una mala cessió amb el cap de Montoya, l’ha aprofitada Rosales per batre Isaac Becerra per sota les cames.

Pere Milla i Marc Cardona han tingut el segon de Catalunya, però han topat amb el porter veneçolà. I quan semblava que el partit s’hauria de decidir des del punt de penal, ha arribat el gol de Javi Puado, després d’una centrada d’Aleix García a falta de dos minuts per al final.