Seleccions

Catalunya entra en joc

Copa de les Regions UEFA. La selecció, invicta en tota la preparació, debuta avui (12 h) contra l’amfitriona, Extremadura, i demà l’espera l’Aragó

Torna la Copa de les Regions UEFA i torna la selecció catalana amateur. L’equip de Toni Almendros vol plantar la bandera a Badajoz. L’objectiu és comprar el bitllet per a la fase final de la competició. La final a quatre es jugarà del 10 al 12 d’abril. Abans, Catalunya ha de superar la fase prèvia. La selecció debuta avui contra Extremadura (12 h), a la localitat d’Arroyo de San Serván. És el primer partit del grup A. Demà, el segon examen contra l’Aragó (12 h), serà a la localitat de Puebla de la Calzada.

La renúncia de Múrcia ha comportat una modificació de darrera hora en els encreuaments. Les fortes riuades que van afectar tota la regió murciana el passat mes de setembre van obligar en el seu dia a suspendre tota la jornada futbolística i aquest cap de setmana es recuperaran els partits ajornats. La federació murciana ha prioritzat posar-se al dia en el calendari en lloc de disputar la Copa de les Regions. La decisió impedirà, doncs, el cara a cara Catalunya-Múrcia, amb tota la morbositat que comportava el partit en l’àmbit polític, després que Múrcia, feu VOX des de les darreres eleccions generals, aprovés en el seu parlament l’aplicació d’un nou 155 a Catalunya. Amb el pas al costat de Múrcia, menys tensió ambiental i més futbol.

Catalunya va aterrar ahir al matí a Sevilla i es va desplaçar en autobús fins a Mèrida. Almendros s’ha emportat divuit futbolistes. Respecte de la darrera edició del torneig, repeteixen Javi Ferrón (Peralada) i Ton Alcover (Sant Andreu). L’expedició, allotjada a l’Ilunion Hotel Las Lomas –comparteix sostre amb Extremadura i l’Aragó–, va exercitar-se ahir a la tarda damunt l’escenari del partit d’avui. Tercera sessió de la setmana i tercer banc de proves diferent. Sabadell, Castelldefels i Mèrida. La selecció arriba als partits sense haver perdut després de tres partits de preparació. Victòria contra el CE Manresa (0-2), empat contra el Cornellà (1-1) i empat també en el darrer partit jugat contra el Badalona (2-2).

“Tenim un grup realment interessant, amb una barreja positiva de jugadors veterans i joves amb ganes de menjar-se el món. Crec que tenim un equip de garanties per guanyar els dos partits d’aquesta primera fase”, assegura el capità Àlex Cano (Europa).

En el record recent, l’eliminació contra Castella i Lleó a l’Helmántico, el febrer del 2018, després de perdre per 2-0 en el partit de tornada, tot i el 3-1 aconseguit en l’anada al Narcís Sala. En l’horitzó, el desig de classificar-se de nou per a la fase europea i mirar de repetir el somni de jugar una altra final com aquella del 2013 contra Vèneto, a Itàlia, en què Catalunya malauradament va veure com s’esfumava el títol en la tanda de penals (5-4).

CONVOCATÒRIA

Respecte de la darrera edició, només repeteixen Ton Alcover i Javi Ferrón

ÀLEX CANO

“Tenim un equip de garanties per guanyar els dos partits d’aquesta primera fase”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)