Seleccions

Catalunya sap quina és la via

Últim escull cap a Europa. La selecció amateur espera revalidar avui contra Andalusia el títol de campió estatal de la copa de les Regions, que li donaria la classificació per a la fase continental

“Un, dos, tres; Moldàvia!” Aquest és el clam que utilitza la selecció catalana per animar-se abans de viure moments clau, com per exemple la tanda de penals de la semifinal de divendres passat. Quatre paraules que constaten amb quina intenció els homes de Toni Almendros afronten la final estatal de la copa de les Regions d'aquest migdia contra Andalusia. Hi ha moltíssimes ganes de revalidar el títol de campió aconseguit fa un parell d'anys a Astúries i, sobretot, el bloc anhela tornar a agafar l'avió per competir a Europa. Toca fer valdre els galons que Catalunya s'ha guanyat a pols en els últims dos cursos. Anar a Moldàvia és una experiència llaminera i ningú no s'ho vol perdre.

Abans de pensar en clau continental cal fer els deures i superar Andalusia, un conjunt que ha arribat a la final a còpia de pragmatisme i ofici. Tan sols cal fer una ullada als precedents per veure el perfil que té la selecció de Juan Carlos Menudo. Ha arribat fins aquí derrotant Castella i Lleó per la mínima (0-1), en un enfrontament en què els andalusos es va avançaraviat i es va tancar bé; i, anteriorment, es van classificar superant Melilla de manera ajustada (0-1) i empatant contra Madrid (1-1). Almendros, amb tot, té clara quina és la consigna que ha de transmetre als seus homes: està prohibit generar les facilitats defensives que es van veure contra Múrcia. “Els gols que ens van marcar van ser errades molt infantils i no es poden repetir”, va dir ahir el seleccionador, que ho atribueix a desconnexions defensives: “Va faltar concentració i no pot passar una altra vegada.”

Toni Almendros, que creu que l'experiència viscuda en la semifinal “serveix de toc d'atenció”, explica que té tots els seus futbolistes en perfecte estat: “Tothom està al cent per cent i vol jugar. En tenim ganes, però no hi ha cap ímpetu ni neguit que pugui ser negatiu per a l'equip.” El partit es podrà seguir en directe a través del canal web de la federació andalusa (futbolandalz.tv).

Som treballadors i disciplinats. La il·lusió que tenim segur que estarà per sobre del cansament
Juan Carlos Menudo
seleccionador d'andalusia
Hem d'aprendre del partit contra Múrcia. Hi van haver errades infantils que no es poden repetir
Toni Almendros
seleccionador de catalunya
L'equip està al cent per cent i tothom vol jugar. Això sí, sense eufòria: la semifinal ens ha servit de toc d'atenció

Un cicle de catorze duels invictes

Catalunya amateur afronta la seva segona final estatal consecutiva immers en el seu millor cicle històric. Des que Toni Almendros va tornar a agafar el timó el 2011, la selecció no ha perdut ni un sol partit: n'ha guanyat deu i n'ha empatat quatre, entre els quals hi ha la final disputada al Vèneto que es va perdre en els penals. Tot i els excel·lents números de Catalunya, el seleccionador andalús confia en el potencial dels seus. “Les estadístiques estan per trencar-les”, diu Menudo.

Almendros farà jugar tothom

Passi el que passi, Toni Almendros farà jugar els divuit futbolistes que ha convocat (encara no ho han fet Segovia, Denís Coch, Pep Caballé ni Òscar Muñoz). Això és, almenys, el que va afirmar ahir el seleccionador: “He cridat divuit jugadors que poden ser perfectament titulars, i segur que tothom tindrà minuts.” La situació és ben diferent a Andalusia, ja que el seu tècnic va deixar clar que només jugarien els millors: “Volem alçar el títol, i alinearé qui estigui millor.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)