Seleccions

De corona en corona

Bicampions. La selecció catalana amateur supera Andalusia en la tanda de penals, torna a alçar el títol de campiona estatal de la copa de les Regions i competirà de nou pel tron europeu

andalusia0 (4)


catalunya0 (5)


Ho han tornat a fer. Els noms van canviant, els escenaris, també, però l'esperit de la selecció catalana amateur manté impertorbable la seva fam i les seves ganes de donar alegries. Ahir, un altre cop des del fatídic punt de penal, el combinat de Toni Almendros va fulminar Andalusia i va revalidar el títol de campió estatal de la copa de les Regions. Tal com va afirmar el capità, Àlex Cano, quan van acabar les celebracions, “el futbol ha tornat a Catalunya tot allò que li va prendre al Vèneto”, on la selecció va perdre el títol continental en una tanda de penals per oblidar. Per fortuna, aquest bloc, que encadena quinze partits seguits sense perdre, tindrà la possibilitat de lluitar per treure's l'espina.

Molta por i poc futbol. Això és el que es va veure sobre la gespa de l'Albuera en la primera part. El respecte mutu i el temor que una errada puntual enviés en orris la final abans d'hora va fer que tots dos conjunts estiguessin més centrats a defensar bé que a fer mal a la rereguarda contrària. En aquest context, això sí, Catalunya va acaparar la possessió de la pilota contra una Andalusia ben replegada, que esperava a la contra –i a pilota aturada– per fer mal. La primera ocasió dels blancs, de fet, va arribar en una falta que Víctor Gago va rematar arran del pal (12'). Cinc minuts després respondria Òscar Muñoz amb un u contra u amb Juanjo que el porter andalús, molt atent, va aconseguir refusar. El mateix davanter va tornar-la a tenir en el 35', després de rematar sol amb el cap una centrada de Márquez. La pilota, malauradament, va sortir fregant el travesser. L'ocasió més clara, això sí, va ser per als andalusos i va arribar en el temps afegit. Selu va xutar de forma magistral una falta des de la frontal, tot i que l'esfèrica es va perdre per la línia de fons, acariciant la fusta. Tot quedava obert.

Supervivència i festa

La represa va ser una prolongació de la primera part. Dos equips porucs i tensos que no van trobar el camí per arribar de forma clara a la porteria contrària. Aquest cop, però, Andalusia va ser força superior a Catalunya, ja que va generar més sensació de perill, sobretot mitjançant Pibe. Això sí, no va haver-hi cap arribada perillosa i, sense que ningú no obrís la llauna, es va haver de disputar una pròrroga infructuosa. El final, doncs, va ser a cara o creu. I Catalunya va tornar a somriure.

Si Íñigo havia estat clau en la semifinal aturant tres penes màximes, el paper d'ahir de José Manuel Segovia també va ser clau, ja que el porter del Rubí va aplanar el camí de Catalunya frustrant el primer llançament de la tanda: un xut ben col·locat d'Aurelio. A partir de llavors, tot va anar rodat, els de Toni Almendros van transformar tots els penals, incloent-hi l'últim i determinant marcat per Òscar Muñoz, i l'eufòria es va desfermar de nou. Vaja, com dos anys enrere a Astúries.

CATALUNYA: Segovia; Denís Coch, Cano, Borges, Márquez; Putxi, Álex Fernández (Padilla, 69'), Pep Caballé (Josele, 97'); Diego (Canadell, 74'), Òscar Muñoz i Pedro Bilbao. ANDALUSIA: Juanjo; David (Gabi, 35'), Víctor Gago, Aurelio, José María (Cantizano, 80'); Jorge, Cachana; Selu, Fidalgo, José Rubén (Juanjo Sánchez, 69'); i Pibe. PENALS: Xuta Aurelio i atura Segovia; marca Padilla; marca Selu; marca Borges; marca Pibe; marca Josele; marca Cantizano; marca Putxi; marca Juanjo; marca Òscar Muñoz. ÀRBITRE: De la Fuente Ramos. T.G.: A Josele i Òscar Muñoz, de Catalunya; i a José Rubén, Gabi, Jorge, Juanjo Sánchez, Cachana i Manu Fidalgo, d'Andalusia. PÚBLIC: Uns 150 espectadors.

ELS VESTIDORS

El partit ha estat molt complicat però amb un final feliç. Andalusia ha buscat els penals, pere
Òscar Muñoz
davanter de catalunya
Sabia que si aturava el penal ajudaria l'equip. Viure això em dóna molts ànims
José Manuel Segovia
porter de catalunya
El futbol ens ha tornat en la tanda de penals el que ens va treure en la final europea al Vèneto
Àlex Cano
defensa i capità de catalunya
Hem patit molt per alçar el segon títol seguit. Ens ho hem jugat als penals i ha tornat a sortir cara
Toni Almendros
seleccionador de catalunya

La pròxima fase, a Moldàvia

La selecció, que ahir mateix va tornar amb autobús a casa, ja pot pensar en clau continental. I és que tornarà a jugar a Europa després d'haver competit a Ucraïna i a Itàlia en l'edició passada. En aquesta ocasió, els de Toni Almendros hauran de desplaçar-se a Moldàvia, que és el país que acull la fase intermèdia europea. El calendari ja està definit i la selecció jugarà del 23 al 27 de setembre contra els campions estatals de Moldàvia, Ucraïna i Irlanda del Nord. D'altra banda, la fase final europea es jugarà en una seu per definir, ja que l'amfitrió serà un dels vuit classificats.

Catalunya, segon bicampió estatal

Catalunya va donar continuïtat al títol que va aconseguir fa un parell d'anys a Astúries i formarà amb el País Basc un grup selectíssim: el de les seleccions que han estat proclamades campiones estatals en dues ocasions. Els de Toni Almendros, doncs, igualen la fita que havia aconseguit el combinat basc l'any 2004 i el 2006. Precisament, en la segona ocasió, Euskadi va superar Catalunya en la tanda de penals. “He viscut aquest segon títol amb més intensitat que el que vam aconseguir fa dos anys a Astúries”, va afirmar Almendros després de la final d'ahir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)