Seleccions

Quedem a San Mamés

Catalunya visitarà Euskadi. La selecció, que ja té el compromís de bona part dels seus cracs, disputarà el partit de Nadal a l'estadi de l'Athletic contra el País Basc, el 28 de desembre

Aquest Nadal no hi haurà un amistós descafeïnat contra una selecció de segona fila. El format, en un moment en què l'etapa de reivindicar-se als estadis fa temps que està superada, no rutllava i hi ha hagut un canvi. Ni Cap Verd, ni Nigèria, ni Tunísia, ni tampoc Hondures: Euskadi, que sona molt millor. La selecció catalana ja té programada la cita de cada Nadal i, en aquesta ocasió, tocarà fer quilòmetres, ja que els homes de Gerard López jugaran contra el País Basc a San Mamés. El partit, que es disputarà el diumenge 28 de desembre, servirà per commemorar el primer enfrontament entre les dues seleccions un segle enrere, el 3 de gener del 1915.

Mentre Catalunya no sigui un estat sobirà, no podrà competir de forma oficial, dins els paràmetres que estableix la FIFA. En aquestes condicions, la tasca de buscar un rival per a la selecció és més complicada que fer un trencaclosques de 10.000 peces. Sobretot, en un context econòmic com l'actual, en què no es poden fer grans dispendis. Cada cop hi ha menys federacions disposades a jugar en una data posada amb calçador i contra una selecció no reconeguda oficialment. Això explica, en bona mesura, el nivell i l'entitat dels darrers contrincants de Catalunya. Enguany, però, tot ha canviat. Tot i que la Federació Catalana de Futbol (FCF) estava buscant rival, finalment va rebre una proposta de la federació basca i l'opció ha convençut a tothom. Així, en els últims dies, el president de la FCF, Andreu Subies, i el seu homòleg basc, Luis María Elustondo, han tancat bona part dels detalls del partit. Falta, en tot cas, concretar l'horari.

El compromís dels cracs

La visita de la selecció al País Basc, més enllà de ser molt atractiva per totes les connotacions que té en el moment nacional que viu Catalunya, convenç també els futbolistes. El seleccionador, Gerard López, ja ha conversat amb els jugadors del Barça i de l'Espanyol i la seva resposta no podia ser més positiva. Euskadi agrada molt més que no pas els últims rivals amb els quals ha hagut de competir la selecció. Els cracs, doncs, no faltaran a la cita. De fet, no només Catalunya visitarà San Mamés amb els futbolistes més rellevants; al País Basc el partit de la selecció també té tradició i els astres tampoc no fallen mai. La cita de Nadal, enguany sí, es presenta interessant.

CITA AMB HISTÒRIA

L'enfrontament commemorarà el primer Euskadi- Catalunya, jugat un segle enrere
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)