Seleccions

Visita amb tornada

D'hostes a amfitrions. El desplaçament que la selecció catalana farà al País Basc per jugar l'amistós de Nadal, el pròxim 28 de desembre, tindrà una reedició al Camp Nou l'any que ve

Ja falta menys. D'aquí a tres caps de setmana la selecció es desplaçarà a l'estadi de San Mamés en una cita de Nadal atípica, ja que es torna a jugar lluny de Barcelona després de set partits en què Catalunya havia estat l'amfitriona. Aquesta visita al País Basc, això sí, tindrà una tornada l'any que ve al Camp Nou, tal com va anunciar ahir el president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Andreu Subies, en la presentació del duel, que es disputa el diumenge 28.

L'acord amb el País Basc, de fet, va arribar quan la FCF no hi comptava. “Durant tres anys havíem intentat fer aquest partit i ells ens deien que no perquè volien fer alguna cosa especial”, va dir Subies, que hi va afegir: “Enguany volíem portar una selecció potent i vam parlar amb Rússia, Croàcia, Suècia, Suïssa i també algunes seleccions britàniques, però és molt complicat i no va poder ser. Va ser llavors quan vam rebre la trucada del País Basc i vam acordar aquest partit, que l'any que ve es tornarà a jugar però a casa nostra, al Camp Nou.” El president de la federació catalana espera ara una bona resposta de públic i s'emmiralla, precisament, en els bascos: “En algunes coses som molt diferents, allà ompliran l'estadi perquè és una qüestió cultural, per molt que les entrades siguin més cares.”

Moment rellevant

En el partit hi seran presents els presidents dels dos països, Artur Mas i Iñigo Urkullu, segons va explicar el secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, que creu que la cita és ideal: “Els bascos i els catalans compartim moltes coses i aquest partit cau molt bé pel moment que vivim.” El seleccionador, Gerard López, explica que el matx és molt motivador per als jugadors –“quan vaig parlar amb els capitans del Barça i de l'Espanyol, tots dos van mostrar-se mig bojos per l'opció del País Basc”– i remarca que no estan al marge del procés nacional que viu Catalunya: “Per sobre de tot, els futbolistes són persones i de vegades es genera una situació complicada quan se'ls pregunta la seva posició. El moment del país és important i ells no es poden mullar més del que fan amb la resposta positiva a aquest partit. Tant de bo arribi el moment que puguin escollir, perquè jo no ho vaig poder fer i m'hauria agradat jugar amb la samarreta de Catalunya.”

El seleccionador, que com en els últims anys tindrà la disponibilitat dels cracs del Barça i de l'Espanyol –Marc Bartra i Víctor Sánchez van assistir ahir a la presentació–, donarà la llista definitiva el pròxim dia 23 i diu que serà transparent: “Tinc molt per escollir i de molta qualitat i, quan faci pública la convocatòria, parlaré dels que volen venir, dels que no i dels equips que hi han posat algun impediment.”

Entrades ja disponibles

Ahir, coincidint amb el dia de la presentació del partit a Barcelona, es van posar a la venda les entrades per als aficionats catalans, que les poden adquirir a través del lloc web de la FCF (www.fcf.cat). La federació basca ha reservat un paquet de 10.000 seients per a l'afició catalana, que estarà situada a la tribuna sud de San Mamés, a un preu de 23 euros.

D'altra banda, per als partits de futbol sala i futbol femení, les entrades es podran comprar per 5 euros a les instal·lacions on es juguen els partits. Els aficionats que es desplacin disposaran d'una fan zone a l'Arenal de Bilbao, en què es faran activitats tot el cap de setmana.

LES FRASES

Durant tres anys volíem jugar aquest partit i els bascos ens deien que no. Ara teníem altres prioritats i ens van venir a buscar ells

INSTITUCIONALITZAT

Els bascos i els catalans compartim moltes coses i aquest partit cau molt bé pel moment que vivim
Ivan Tibau
SECRETARI GENERAL DE L'ESPORT

LA CONVOCATÒRIA

Al País Basc el partit és cultural. Ells omplen el camp, per molt que les entrades siguin més cares
Andreu Subies
PRESIDENT DE LA FCF
Hem de prendre exemple de com viuen el partit al País Basc. Serà una festa i és molt il·lusionant
Gerard López
SELECCIONADOR DE CATALUNYA
El president Mas i el lehendakari, Iñigo Urkullu, seran a la llotja de San Mamés
Gerard oferirà la llista el dia 23 i explicarà si algun club hi ha posat impediments

Cita arrodonida amb el futbol femení i el futbol sala

La principal novetat de la cita d'enguany de Catalunya és que no hi haurà un sol partit. Les federacions catalana i basca han volgut ampliar la llista d'enfrontaments i el dia 27 hi haurà el País Basc-Catalunya femení i de futbol sala. Dos partits més que també motiven. Així ho va explicar la seleccionadora, Natàlia Arroyo, que assumeix la banqueta de l'equip absolut després d'haver dirigit en les categories de base: “És un orgull immens ser seleccionadora veient la dimensió que està agafant el partit. És un premi pels esforços que s'estan fent en el futbol femení i hi haurà molt de nivell, ja que les millors jugadores de l'Estat són a Catalunya, i al País Basc també hi ha qualitat.” El partit de la selecció femenina es disputarà a l'estadi de Lasesarre, a Barakaldo, a dos quarts de set de la tarda.

El seleccionador de futbol sala, Santi Gea, també va remarcar el potencial que hi ha a Catalunya. “Tothom té ganes de jugar i hi ha gent en llista d'espera, tots jugadors de primera divisió”, va afirmar l'entrenador, que és conscient de la gran diferència de nivell entre el futbol sala català i el basc: “Cal mentalitzar l'equip i, a part de guanyar, es parla del repte d'intentar golejar.” El partit de futbol sala és el que obrirà foc: es disputarà a un quart de cinc de la tarda al poliesportiu de Santurtzi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)