Seleccions

Un gol d'or atorga el cinquè lloc del mundial a Catalunya

Corfbol. Javi Navarro va anotar la cistella de la victòria contra una selecció alemanya que va portar la iniciativa durant 40 minuts de joc

Un gol d'or de Javi Navarro contra Alemanya va consolidar la selecció catalana entre els cinc millors equips del mundial. El combinat de Rosendo García va anar durant bona part del partit a remolc del seu rival –el conjunt germànic dominava per 4 punts de diferència (3-7) en el minut 18–, però en el tram final les forces es van equilibrar fins que la cistella de Navarro va donar el triomf a l'equip quadribarrat. El conjunt català no va poder repetir el quart lloc de l'última edició del campionat, el 2011 a la Xina, però es va redimir de la discreta actuació en l'europeu del 2014 a Portugal, en què no va poder passar de la novena posició. En els primers 25 minuts de joc, la selecció alemanya es va mostrar més encertada, tot i que a la mitja part el duel estava totalment obert (8-10). En el primer tram de la segona part, es va mantenir la mateixa dinàmica, amb lleuger domini germànic. L'aportació de Navarro, que va entrar al terreny de joc en l'últim minut de la primera part, va resultar providencial. El jugador barceloní va contribuir a la remuntada, va anotar el punt de l'empat a 12 i va convertir la cistella definitiva en el gol d'or.

CATALUNYA 16 ALEMANYA 15

CATALUNYA: Xavi Vidal, José Luis Jurado, Jessica Lechuga, Laia Rosa, José Álvarez, Irene Figueroa, Berta Aloma, Sergi Pau Gabriel –equip inicial–; Albert Camprubí, Miquel Gil, Aida Rovira, Mireia Figuera, Javi Navarro, Olga Gandia i Míriam González. ALEMANYA: Karen Fuchs, Timon Orth, Dominic Düring, Jana Kiedorf, Johanna Gnutt, Sven Müller, Stefan Eckloff, Anna Schutle –equip inicial–; Steffen Heppkausen, Ina Heinzel, Anna Sophia, Martin Schafföner, Fabian Kloes, Carolin Rudolph i Katharina Holtkotte. EVOLUCIÓ: 0-1 (3') Schulte. 1-1 (4') Rosa. 2-1 (6') Figueroa. 2-2 (7') Fuchs. 2-3 (7') Orth. 2-4 (10') Kierdorf. 2-5 (11') Müller. 3-5 (12') Lechuga. 3-6 (15') Eckloff. 3-7 (18') Orth. 4-7 (20') Lechuga. 5-7 (21') Vidal. 6-7 (21') Álvarez. 6-8 (21') Orth. 6-9 (22') Fuchs. 7-9 (24') Jurado. 8-10 (25') Aloma. 8-11 (31') Müller. 9-11 (31') Navarro. 10-11 (32') Aloma. 10-12 (36') Heppekausen. 11-12 (38') Vidal. 12-12 (40') Navarro. 12-13 (42') Heppekausen. 13-13 (44') Jurado. 14-13 (44') Lechuga. 14-14 (46') Orth. 15-14 (47') Álvarez. 15-15 (48') Orth. 16-15 (52') Navarro. ÀRBITRE: Jan Henk (Holanda).