Barça

Penyes barcelonistes

Penya Blaugrana Bàsquet Meritxell

El bàsquet és el primer

La Penya Blaugrana Bàsquet Meritxell és una de les fixes al Palau Blaugrana i els seus esforços se centren a donar suport a l'equip de Pascual, tant a casa com a fora

Els agradaria poder seguir els equips d'handbol, hoquei i futbol sala, però l'economia i la vida familiar els impedeixen abraçar-ho tot, especialment lluny de casa

L'objectiu és donar suport a l'equip de Xavi Pascual en el màxim nombre de partits possibles, igual que a la resta de les seccions professionals

Les victòries uneixen, però les derrotes, encara més. I si la vius lluny de casa, havent de fer el camí de tornada capcot per haver perdut l'enèsima copa d'Europa de bàsquet, fer-la amb gent igual de trista que tu, pot dur coses bones. Això és el que va passar l'abril del 1997, quan el FC Barcelona va caure contra l'Olympiacòs en la final four de Roma. Un grup de culers van viatjar fins a la capital italiana, i entre ells hi havia Jordi Sansa,i allà, a la ciutat de Ròmul i Rem, es van posar els ciments de la Penya Blaugrana Bàsquet Meritxell.

L'agrupació, com deixa ben clar el seu nom, centra els seus esforços a donar suport a la secció de bàsquet, tot i que des de fa uns anys també segueixen els equips d'handbol, hoquei i futbol sala. En canvi, el Camp Nou no el visiten com a penya, sinó a títol personal. “El que ens motiva és el bàsquet i l'ambient del Camp Nou no ens agrada, no ens convida a ser-hi, tot i que ens agrada el futbol”, assegura Sansa, president de la penya. Només una vegada la PBB Meritxell ha lluït la pancarta de la penya. “Va ser el 2003, quan l'equip de bàsquet va oferir la primera Eurolliga”, recorda.

Suport repartit a tot el Palau

Els membres de la PBB Meritxell fa molts anys que són habituals al Palau Blaugrana. Per això l'agrupació té la característica de tenir els seus socis repartits per tot el recinte. “De moment, tots hem mantingut el nostre lloc, però amb el nou Palau, buscarem una nova ubicació per estar tots junts”, argumenta el president de la penya. L'objectiu principal dels membres de la penya és acompanyar el Barça Regal en els partits de casa, però també en les copes del Rei i les final four que disputi l'equip de Xavi Pascual. La intenció, explica Sansa, és fer-ho també en alguns desplaçaments de la Lliga Endesa, tot i que cada cop és més difícil. Els agradaria poder seguir molt més totes les seccions professionals, però el president admet que això els deixaria “sense temps per dedicar a la família”.

El 2001 va ser important per a l'agrupació. La PBB Meritxell –que manté en secret la raó del seu nom, només la coneixen els seus socis– va iniciar una acció solidària que ha permès escolaritzar una vuitantena d'infants del Camerun. També aquell any van fer, per primer cop, l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova.

Les dades
1997
any
en què va néixer l'agrupació, durant el viatge a la final a quatre de bàsquet que es va jugar a Roma.
120
socis
té avui en dia la penya, tot i que van ser vuit els membres fundadors.
DIVENDRES 16/11
29è aniversari de la PB la Garriga
La Garriga (Barcelona)
Presentació dels equips PB Sant Cugat
Sant Cugat del Vallès (Barcelona)
Dinar del soci de la PB de la Cerdanya
Bellver de Cerdanya (Lleida)
DISSABTE 17/11
Fira local amb PB la Societat
Maials (Lleida)
29è aniversari PB el Papiol
El Papiol (Barcelona)
37è aniversari PB Lloret de Mar
Lloret de Mar (Girona)
DIUMENGE 17/11
Diada culer i homenatge al president fundador de la PB Cassà i Comarca
Cassà de la Selva (Girona)
20è aniversari de la PB Viladecans
Viladecans (Barcelona)
Excursió organitzada per la Penya Blau-Grana de Parets
Parets del Vallès (Barcelona)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)