3a divisió FEF

Punt i final a l'etapa Cargol

Figueres. Els mals resultats en l'inici del curs han passat factura al tècnic Francesc Cargol, que ahir va deixar de ser entrenador de la Unió. El club busca el relleu i s'apunten noms de prestigi

Una vegada més un empat a tres ha servit per destituir l'entrenador del Figueres. Si el gener passat era Punsí qui era acomiadat després d'empatar a tres contra el Palamós, ara és Francesc Cargol qui tanca la seva etapa a Figueres després d'un resultat idèntic contra el Manlleu i de no aconseguir treure més suc d'una plantilla que a principi de curs entrava en totes les travesses per ocupar la part alta: “En el futbol, per molt que un cos tècnic treballi i busqui solucions, hi ha factors que no es poden controlar. Ens hem trobat amb lesions importants dels nostres davanters i amb la dificultat d'haver de canviar una mala dinàmica. No hem aconseguit revertir l'aspecte psicològic”, explicava Francesc Cargol, que també assumia que si es miren els resultats –1 victòria, 2 empats i 5 derrotes– hi ha motius per estar preocupat.

El club figuerenc va explicar que la rescissió s'havia fet de mutu acord: “S'ha pres aquesta decisió perquè les dues parts creiem que la plantilla pot donar molt més rendiment que fins ara”, va explicar el director esportiu, Adam Fontes.

Francesc Cargol és el segon entrenador destituït aquesta temporada en la tercera divisió, una setmana després que el Castelldefels prescindís de Lluís Albesa. El ja extècnic del Figueres ha quedat a les portes de ser bicentenari a les banquetes de la tercera divisió: “Em considero un entrenador amb prou experiència en la categoria i lamento no poder lluitar al costat de l'equip per tal de redreçar la situació.”

Francesc Cargol va ser ahir al vespre a Vilatenim per acomiadar-se de la plantilla: “Estic convençut que la Unió té una bona plantilla, amb prou qualitat per capgirar la situació i aspirar a les posicions capdavanteres.”

La llista de substituts

El club es va posar a treballar de seguida en el relleu de Francesc Cargol. Al vespre la direcció esportiva ja estava del tot immersa en la recerca del substitut. El ball de noms va ser constant, i es va contactar amb tècnics de prestigi com Calderé i l'exentrenador del Lleida Toni Seligrat, però no hi va haver entesa. Entre els noms que estaven ben situats també hi ha el de Javi Salamero, que agrada a l'àrea esportiva o el d'Edu Vílchez: “Tenim candidats, però volem fer les coses bé i valorar correctament totes les opcions”, va explicar Adam Fontes.

ELS PROTAGONISTES

199
partits
sumava Francesc Cargol com a entrenador en la tercera divisió.
28
punts
de 78 en joc ha obtingut Cargol en els 26 partits que ha dirigit.
La decisió és de mutu acord i es pren perquè les parts creiem que l'equip pot donar més
Adam Fontes
director esp. del figueres
Marxo amb la consciència tranquil·la d'haver fet els possibles per fer reaccionar l'equip
Francesc Cargol
exentrenador del figueres
Si mirem només els resultats, són preocupants. Per molt treball que hem fet no hem pogut controlar factors com el mental, i és clau
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)