El Sarrià aconsegueix l'ascens per la via més èpica

El Sarrià obté plaça a la divisió d'honor plata, amb un triomf agònic en els penals

Catarain n'atura dos i amb Rodríguez són els dos nous herois sarrianencs

El Bordils és anorreat pel Puente Genil, però també pujarà si avui venç el Gijón

Uns 2.000 aficionats vibren amb l'handbol en un Palau-sacosta que feia goig

Toti Congost
ENTRENADOR DEL SARRIÀ
«Increïble. Perquè ho estem celebrant, però no m'ho pensava pas»
«Hem hagut de patir d'aquesta manera perquè hi ha hagut moments en què no hem estat a l'altura»
«Al final ens hem entonat»
«Els nervis ens han deixat sense idees en diversos trams»
«No era la nostra voluntat alentir el joc com hem fet»
«Penso que hem anat més lents per por de cometre errors. Penso que hem passat massa estona desconcertats. Però això ja és passat»

Ja són ganes de fer patir la gent, però la veritat és que com més costa més es valora. El Sarrià va portar a l'extrem ahir el matx contra el Medicentro Gijón. Després de jugar-se dues parts de trenta minuts havien acabat empatats a 23 i després de dos períodes més de cinc minuts estaven igualats a 27. Això va obligar a recórrer al llançament de penals, que ja es va complicar només de començar. En el primer, el porter del Gijón Emilio Vallado va aturar el xut d'Àlex Llorens. Pasqui i Olea van fer els seus i en el quart penal (el segon per al Gijón) Sergi Catarain va aturar el llançament d'Ángel Paraja. Tornàvem al principi. La tanda estava empatada. Els sarrianencs ja no van fallar més i Catarain va aturar un altre penal, aquest cop a Alejandro Costoya. Van fer els seus intents Jordi Rodríguez, Josep Ballester i Khaled Chentout. Quan el lateral del Sarrià va fer el gol va esclatar la grada blava.

Tot plegat havia arrencat amb una gran claredat d'idees dels jugadors de Toti Congost, que van enfilar el partit amb gran decisió: bona activitat defensiva, molta concentració i velocitat al contraatac. Això els va permetre comandar en el marcador durant els primers vint minuts. D'aquest tram va destacar la brillantor de Sergi Catarain, que va aturar pilotes complicades. Era la gran assegurança. El joc era viu, alegre i no hi havia temps per adormir-se. Amb un escenari alentit, el Gijón va viure més còmode i es va avançar per primer cop en el minut 21. El ritme pausat es va fer l'amo de la segona meitat. Amb un 22-19 en el minut 22, els sarrianencs ho veien pelut. Va aparèixer, però Jordi Rodríguez, amb dos gols dels tres últims i, sobretot, Valdivieso que va fer l'empat a 23, a 27 segons del final. En el temps addicional, un altre cop Jordi Rodríguez va fer d'heroi. I els penals. Quin patir!