OK Lliga

OK Lliga

L'ascens de l'amistat

El CP Monjos va pujar a l'OK Lliga amb un equip format per una colla d'amics que tenien molta experiència i que volien jugar junts els seus darrers anys

El club jugarà per primer cop en la màxima categoria estatal, on ha arribat després d'una trajectòria meteòrica, ja que fa tres temporades va jugar i va guanyar el seu grup de la primera catalana

En aquesta temporada 2011/2012el Monjos es fixa com a primer i únic objectiu la permanència en la màxima categoria

L'amistat entre els jugadors i amb el tècnic ha estat una de les peces clau que han portat al CP Monjos a pujar a l'OK Lliga i a poder debutar en la màxima categoria. El bon joc dins la pista, els gols en els partits i la tasca de la directiva en els despatxos també han estat importants per aconseguir una fita històrica per a la qual es volia lluitar a l'inici de la temporada en la primera estatal, però que alhora tothom era conscient que en un club modest d'un poble petit era molt complicat d'assolir. La presidenta del CP Monjos, Montse Martínez, és la primera de destacar l'amistat i les ganes de pujar que en tot moment hi va haver a l'equip: “Bastants dels jugadors ja havien jugat en aquestes categories, hi havia un ambient molt maco en el vestidor i tots volien aconseguir l'ascens.” El director esportiu de l'entitat, Joan Garrido, explica que va ser fàcil que s'adaptessin i conjuntar l'equip, ja que els jugadors tenien una amistat abans d'arribar: “Havien coincidit en altres clubs, els agradava jugar junts, es portaven bé entre ells i tenien una gran amistat.”

L'arribada del conjunt de Santa Margarida i els Monjos a l'OK Lliga ha estat meteòrica per a un equip que només fa tres temporades va ser el campió del grup A de la primera catalana, la quarta categoria. Ara, el 22 d'octubre debutarà a l'elit visitant la pista d'un dels grans equips de l'hoquei mundial, el FC Barcelona. El primer partit davant de la seva afició serà la setmana següent, el 29 d'octubre, en què rebrà el Noia, un altre conjunt històric. Els de l'Alt Penedès tancaran l'OK Lliga el 16 de juny del 2012 a la pista del Liceo, l'actual campió de la lliga europea, mentre que en la jornada anterior –el 10 de juny– hauran rebut a casa el Reus, l'actual campió de lliga.

Relació entre amics

Aquesta bona relació entre una colla d'amics ja es va iniciar en aquell campionat de primera catalana de la temporada 2008/2009. Pere Varias s'havia retirat com a jugador d'elit en el Noia i va decidir que volia seguir entrenant i patinant. Va anar al Monjos, on l'entrenador era un amic de tota la vida, Toni Aranda, i a poc a poc va tornar a tenir ganes de competir i va començar a jugar per divertir-se. El Monjos va treure profit de la seva ajuda i va aconseguir l'ascens a primera nacional en finalitzar primer de grup.

En aquell moment el club va decidir fer un pas endavant i va assumir el repte de pujar dues categories de cop. En la primera estatal –la segona categoria–, hi havia una plaça lliure i el CP Monjos la va adquirir per un preu simbòlic de 10 euros, segons explica el director esportiu, Joan Garrido. L'amistat entre els jugadors va tornar a ser fonamental i, seguint l'exemple de Varias, Xavier Brichs i el porter Juan Ramon de Moya, dos jugadors amb experiència contrastada en la màxima categoria, van anar a l'equip. El Monjos es va mantenir sense problemes en aquesta nova categoria i hi va assolir el novè lloc. En la següent temporada, la que acaba de finalitzar, els amics van portar més amics que en els seus últims anys en competició –tots ells superen els 30 anys– volien seguir jugant i disfrutant. Roger Boira, Sebas Moreno i David Cáceres van completar un equip que va ser la revelació de la primera estatal de la campanya 2010/2011, i que a meitat de la segona volta es va situar en la zona d'ascens a l'OK Lliga i ja no la va abandonar fins al final, en què va aconseguir la segona posició i l'ascens. El premi per al qual tots plegats havien lluitat va arribar a dues jornades per al final i després d'una victòria per la mínima (0-1) a la pista del Cerceda gallec amb un gol de penal de Varias en la segona meitat. L'ascens a l'OK Lliga es va certificar i l'alegria es va desbordar.

Tres incorporacions

Per aquesta nova temporada en la màxima categoria dos jugadors han penjat els patins, Roger Boira i Pere Varias, que serà l'entrenador del Calafell, un altre equip que va pujar a la màxima categoria. Per intentar mantenir-se en l'OK Lliga en la temporada del seu debut, el Monjos ha realitzat tres fitxatges: David Ros (GEiEG), Borja Ferrer (Vendrell) i Àlex Martínez (Barça B).

La permanència és l'objectiu i tothom és conscient que no serà gens fàcil d'aconseguir. La presidenta de l'entitat, Montse Martínez, ho explica molt clarament: “El nostre objectiu és mantenir-nos, però mai se sap. L'equip que estem fent és per a això.” Joan Garrido compateix aquest únic i principal objectiu de seguir a l'elit i comenta: “És una categoria diferent i costarà molt mantenir-nos-hi.” Per la presidenta de l'entitat, el repte va ser arribar a dalt de tot i la nova temporada entre els millors l'afronta amb una gran il·lusió i molt conscient de la tasca que haurà de fer la directiva: “Costa moltíssim esforç a nivell econòmic i de feina.” I es pregunta si estaran preparats per afrontar-ho.

Tot un repte
Els directius del Monjos són conscients del repte que suposa per a un club petit afrontar l'OK Lliga.
3
Temporades.
El Monjos ha passat en només tres temporades de guanyar el seu grup de la primera catalana, la quarta categoria, a pujar en l'OK Lliga.
0
campanyes
ha jugat el conjunt de l'Alt Penedès en lamàxima categoria, aquesta temporada 2011/2012 serà la del seu debut.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)