Ral·lis

Loeb i Ogier, abocats a la picabaralla permanent

Motor. L'aspirant al títol mundial de ral·lis acusa el campió de ploramiques i l'alsacià respon que el seu rival i company no sap acceptar les ordres d'equip

Que Citroën guanyarà el campionat del món de ral·lis per a constructors és gairebé una evidència tan gran com que el campió de pilots serà un dels seus dos conductors, Sébastien Loeb o Sébastien Ogier, francesos tots dos, per més detalls. Però passi el que passi la convivència en l'equip francès no para de deteriorar-se i si el vell lleó i l'aspirant a destronar-lo persisteixen en l'espiral de recels i retrets, l'ambient serà aviat irrespirable.

Ve a tomb tot això perquè d'un desenllaç aparentment tan innocu com el del Ral·li d'Alemanya se n'ha derivat un altre xoc de trens. Va ser innocu perquè una punxada de Loeb dissabte va sentenciar el ral·li a favor del seu company. Però abans Oliver Quesnel, el director de l'equip, ja havia donat instruccions als seus dos pilots perquè no s'ataquessin. I això, quan Loeb manava, i tres dies després que el set cops campió del món hagués renovat per dos anys.

Els antecedents, però, s'han de buscar al Ral·li Acròpolis d'aquest any, quan a Loeb no li va fer cap gràcia que li ordenessin que mantingués el segon lloc rere Ogier. De fet, ja no li havia agradat que el seu jove i impetuós rival no tingués tracte clarament de segon pilot, com passava amb Dani Sordo.

Sense dissimular

La qüestió és que a Alemanya, quan a Ogier li van comunicar que Loeb havia punxat, va exclamar: “A vegades hi ha justícia.” Així, tal com raja, sense dissimular. Loeb, amb aparent flegma, donava la seva versió sobre les ordres d'equip que inicialment l'havien afavorit: “Quan hi ha un doblet gairebé assegurat, no conec gaires equips que posin en risc els cotxes. Comprenc que aquestes decisions no agraden. L'any 2003 em vaig sacrificar per un títol de constructors. Som treballadors d'una empresa i encara que a vegades les decisions no m'agradin, les accepto. Ogier té una mentalitat diferent. No les accepta, i hi té dret.”

Diumenge al matí, Ogier es va quedar descansat en unes declaracions plenes de ressentiment: “Ara Loeb anirà a plorar que calen ordres d'equip perquè sap que el seu company l'incomodarà. Això és el que passarà.” I v a tornar a criticar les ordres d'equip: “Jo accepto la derrota si puc lluitar contra ell. És la meva visió de l'esport.”

LES FRASES

Ara Loeb anirà a plorar que calen ordres d'equip perquè sap que el seu company l'incomodarà
Sébastien Ogier
Quan hi ha un doblet gairebé assegurat no conec gaires equips que posin en risc els cotxes
Sébastien Loeb
A vegades les decisions de l'equip no m'agraden, però les accepto. Ogier té una mentalitat diferent i no ho fa
Sébastien Loeb
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)