Més esport

El món ultra irromp fort en la Matagalls Montserrat

Curses d'ultraresistència. La nova versió de la travessa clàssica s'estrenarà al juny. Els participants hauran de superar 101 km i un desnivell de 8.000 m en menys de 14 hores

En la darrera edició de la clàssica Matagalls-Montserrat, Lluís Baella va batre el rècord de la travessa (8h13:09) i uns 300 participants van recórrer els poc més de 83 km en menys de 14 hores. Cada any, els inscrits es presenten més ben preparats a la línia de sortida, a Coll Fornic, malgrat el caràcter no competitiu de l'esdeveniment. Aquest és un dels motius que va motivar l'entitat organitzadora, el Centre Excursionista de Gràcia, a plantejar-se impulsar una Matagalls-Montserrat ultracompetitiva, que no exclou la tradicional. Ha dedicat dos anys a preparar-la i, finalment, el 16 de juny que ve se celebrarà la primera.

Els participants hauran de superar un recorregut de 101 quilòmetres i un desnivell total de 8.000 metres en un temps màxim de 14 hores, i els controls d'avituallament es restringiran a punts d'aigua cada 10 km. A més, l'organització ha avançat que es mostrarà absolutament inflexible amb els participants que no respectin el medi ambient llançant qualsevol cosa en punts no permesos o passant per corriols no senyalitzats, i els desqualificarà.

La tradicional Matagalls-Montserrat va registrar la inscripció més àmplia en la darrera edició, la 32a. És una incògnita saber com quallarà la nova versió, per bé que des del club gracienc s'han fixat les expectatives més ambicioses. “Hem d'intentar que la Matagalls-Montserrat Ultra sigui una de les curses d'ultraresistència més reconeguda a nivell internacional”, va afirmar Francesc Sanahuja durant la presentació de la prova ahir al Museu Melcior Colet. Les característiques del recorregut han estat pensades per convertir la prova en una de les més exigents del calendari i atraure la presència d'ultrafondistes de renom. Al gener s'obriran les inscripcions i es coneixeran més detalls al lloc web.

El calendari català

Una de les diferències principals entre aquesta prova i la majoria de les curses d'ultrafons és que els participants només disposaran de 14 hores per completar el recorregut, normalment en tenen 24. Enguany no podrà formar part del calendari català de curses d'ultraresistència perquè necessita una edició per ser homologada. La copa catalana 2012 la configuren quatre proves: les ultra-trails de Barcelona, Coll de Nargó, Muntanyes Costa Daurada i la Travessa Núria-Queralt, mentre que el campionat de Catalunya se celebrarà en la ultra-trail de l'Emmona.

Hem d'intentar que la Matagalls-Montserrat Ultra sigui reconeguda internacionalment
Francesc Sanahuja
PRESIDENT CE GRÀCIA
La Matagalls-Montserrat és el bressol de les curses de resistència a Catalunya
Jordi Sans
DIRECTOR ESPORTIU UFEC
La prova demostra la tradició que hi ha al país en curses de muntanya, som campions del món
Jordi Merino
PRESIDENT DE LA FEEC
És un repte sense perdre l'encant d'una travessa que forma part de la història, projectarà el país
Ivan Tibau
SECRETARIA GENERAL DE L'ESPORT
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)