Més futbol

La llei del Baix Llobregat

Torneig d'Històrics. El Santboià i el Cornellà s'enfrontaran avui en la final després d'eliminar el Badalona i el Sant Andreu, en dos partits sense gols que es van decidir en els penals

badalona0 (2)


santboià0 (4)


st. andreu0 (3)


cornellà0 (4)


El Torneig d'Històrics del Futbol Català viurà enguany una final inèdita entre dos conjunts del Baix Llobregat: el Santboià i el Cornellà, que van superar el Badalona i el Sant Andreu i lluitaran avui (a les 18.30 h) pel seu primer títol. Tots dos, a més, van classificar-se de la mateixa manera: superant en la tanda de penals els dos equips de segona B que havien arribat a les semifinals, després de dos partits en què les imprecisions van impedir que el marcador es mogués.

L'inici de la tarda va ser força ensopit. Tot i arrencar amb empenta, el Badalona i el Santboià van estar poc afinats i les ocasions de perill no van arribar fins al segon temps. L'escapulat Méndez Canario va inquietar Marc Ramírez en el 57', però el seu xut després d'una bona assistència de Ferrón –molt incisiu– va marxar fregant el pal. Un altre dels fitxatges del Badalona, Grasa, va tornar-hi i la seva rematada també va acabar fora per poc.

El Santboià va contrarestar aquestes arribades amb dues aproximacions claríssimes que no van reeixir: un doble xut de Collado que va rebutjar Marcelo (72') i, sobretot, un un contra un de Del Moral amb Marcos que el porter del Badalona va refusar (75'). L'ocasió més clara, però, va tenir-la en l'últim instant Jordi Martínez, que va disposar d'un penal. El Cueta, però, no va estar encertat i el seu xut va anar a parar al travesser, a l'esquena de Marcos, i a córner. La tanda de penals, doncs, va decidir i els del Baix Llobregat van ser molt més efectius: no van fallar cap llançament i van aconseguir el passi. El desencert de Grasa i Manolo Bueno, d'altra banda, va sentenciar el Badalona.

El patró es repeteix

La segona semifinal de la tarda va ser força similar a la primera: igualtat, ocasions per als dos conjunts, però amb la falta de precisió típica de la pretemporada. En aquest cas, en canvi, el Sant Andreu va disposar de les millors ocasions, sobretot en les botes de l'incombustible David Prats, que ho va intentar de totes les maneres possibles. Les seves nombroses arribades, però, van acabar fregant el pal o impactant en el cos d'un dels dos porters que van jugar al Cornellà. Els verds, precisament, van tenir en el minut 30' l'ocasió més clara del partit, després que José batés Morales. Rubén, però, va salvar els andreuencs i va treure la pilota sobre la mateixa línia de gol. Amb tot, cap diana i els penals van tornar a decidir. En aquest cas, les errades de Melo i Edgar van donar el passi a la final al quadre de Jordi Roger.

BADALONA: Marcos, Ferrón, Gallardo (Marcelo, 36'), Sergi Pérez, Bermudo, Javi Moreno (Joaquín, 73'), Xavi Muñoz, Bayón (Sergio, 59'), Juanma (Robert, 59'), Canario (Grasa, 67') i Gabri (Manolo Bueno, 67'). SANTBOIÀ: Marc Ramírez, Isaac (Víctor, 75'), Javi Calvo, Erencia, Jaime, Heredia (Moreno, 82'), Del Moral, Ivan Díaz (Jordi Martínez, 51'), Reyes (Álex Fernández, 64'), Joel (Kevin, 70') i Cristian Fernández (Collado, 59'). GOLS: Cap gol. PENALS: 2-4. Del Badalona, van marcar Sergio i Xavi Muñoz i van fallar Grasa i Manolo Bueno; i del Santboià van marcar Herencia, Del Moral, Jordi Martínez i Àlex Fernández. ÀRBITRE: Pérez Bueno. T.G.: A Ferrón, del Santboià; i a Del Moral, Erencia, Iván Díaz i Heredia, del Santboià.
SANT ANDREU: Morales, Txapi, Ruben, Azparren (Cárdenas, 45'), Quim Araujo (Josu, 70'), Xavi Giménez (Arnau, 64'), Prats, Edgar, Víctor, Jorge (Gómez, 70') i Dídac (Melo, 64'). CORNELLÀ: Jose Bermudez (Íñigo, 45'), Joel (Franco, 70'), Jose, Raul Capó, Israel (Guille, 90), David, Pla (Ñito, 83'), Pep Caballé, Boris, Luis (Puerto, 45') i Enric (Civil, 77') GOLS: Cap gol. PENALS: 3-4. Del Sant Andreu van marcar Prats, Arnau i Josu; i van fallar Melo i Edgar; i del Cornellà van marcar Franco, Boris, Caballé i David i ha va fallar Puerto. ÀRBITRE: Ábalos Barrera. T.G.: A Azparren, Prats i Victor, del Sant Andreu; i a Pla i Joel, del Cornellà. T.V.: Al tècnic del Sant Andreu, Piti Belmonte.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)