El Santboià alça la copa per primer cop a còpia de gols

Torneig d'Històrics. Els de Miguel López, comandats per Jordi Martínez, que va marcar dues de les quatre dianes del seu equip, van superar el Cornellà en una final marcada per l'efectivitat

cornellà2

santboià4

Diuen que les coses bones es fan esperar. Ahir, en la final del Torneig d'Històrics al Guinardó, aquesta premissa es va complir. I és que després de cinc dies en què els gols van escassejar, en el parit decisiu entre el Santboià i el Cornellà se'n van veure un grapat. Concretament sis. L'equip més encertat va ser un Santboià que, guiat per l'encert de l'incombustible Jordi Martínez –va marcar dues dianes–, va alçar el títol per primer cop en la seva història, superant un Cornellà que va tancar la seva primera participació amb el cap ben alt.

El conjunt de Sant Boi va sortir més actiu en els primers minuts, tot i que l'encert va somriure d'entrada l'esquadra cornellanenca, que es va avançar després que Franco rematés al fons de la xarxa una falta servida per Israel (16'). Després de la diana dels verds, els de Miguel López van pressionar cercant l'empat, i l'esforç va tenir doble recompensa: Jordi Martínez va culminar una jugada de Cristian amb l'1-1 (35') i, quatre minuts després, Álex Fernández va batre Íñigo amb una rematada a boca de canó, en una acció d'estratègia. Tot l'encert que havia faltat en les semifinals, doncs, es va veure ahir.

Màxima eficiència

Després de la represa la tònica no va canviar: gairebé cada ocasió clara va acabar al fons de la xarxa. D'aquesta manera, Jordi Martínez –millor jugador i màxim golejador del torneig– va encarrilar el triomf del Santboià amb una gran vaselina (46'). El Cornellà, però, es va mostrar combatiu i va escurçar la diferència amb una rematada de cap de Boris en el 60'. Aquest gol va posar emoció al partit, però Reyes va esvair qualsevol dubte després de marcar el 4-2 a dos minuts del final.

SANTBOIÀ: Jaume Albert, Calvo, Fran Erencia (Moreno, 55'), Márquez, Jaime (Carlos Tristán, 48'), Iván Díaz, Álex Fernández, Kevin (Estrada, 70'), Cristian (Dani García, 48'), Jonatan i Jordi Martínez (Reyes, 64'). CORNELLÀ: Íñigo (José Bermúdez, 46'), Jose (Joel, 52'), Raül Capó, Israel (Guille, 46'), Franco, Pla (Ñito, 72'), David, Luís (Puerto, 56'), Pere Olivé (Caballé, 52'), Civil i Boris. GOLS: 0-1 (16') Franco (16'). 1-1 (35') Jordi Martínez. 2-1 (39') Àlex Fernández. 3-1 (46') Jordi Martínez. 3-2 (59') Boris. 4-2 (88') Reyes. ÀRBITRE: Rodríguez Portolés. T.G.: A Álex Fernández, Jordi Martínez i Jonatan, del Santboià; i a Raül Capó, del Cornellà. T.V.: Cap.
Hem fet un bon paper arribant a la final. Hem jugat tres partits en tres dies i això s'ha notat