Ciclisme

Ciclisme

De la malaltia a l'elit

David Lozano signa per a tres temporades amb l'equip nord-americà Team Type 1, de la categoria UCI Professional Continental

El vallesà, de 23 anys, prové del ciclocròs i la BTT, i ja acaba aquesta temporada en condició de ‘stagiare', fins al novembre

David Lozano (Terrassa, 23 anys) ha signat un contracte professional amb l'equip Team Type 1, de la categoria UCI Professional Continental, fins al 2015, després que l'equip nord-americà l'inclogués com a stagiare l'1 d'agost. Abans Lozano s'hi havia entrenat i hi havia competit a principi d'any després que li diagnostiquessin diabetis al final de la temporada anterior. “Al desembre em van diagnosticar la diabetis i vaig començar a posar-me en contacte amb el cap de l'equip [Vasily Davidenko]. Jo li anava passant resultats de proves d'esforç i a final de gener em van oferir la possibilitat d'anar a Amèrica. Em van fer una intervenció per poder rendir millor per la diabetis i es van portar molt bé amb mi”, explica el vallesà sobre el procés que va seguir des que competia a Catalunya i es va trobar amb la malaltia fins que ha entrat a l'elit d'un esport tan selecte com el ciclisme. I hi afegeix: “Tot va començar anant-hi a fer unes proves i ells es van començar a engrescar amb mi. I al final he signat un contracte del 2013 al 2015, de tres temporades. És un equip continental professional i podrem anar a les curses més importants que hi ha”, diu amb referència al seu nou destí esportiu.

Missatge

Phil Southerland va fundar l'equip ciclista amb l'objectiu de difondre el missatge que la malaltia de la diabetis no és un impediment per fer esport. A més de Lozano, el madrileny Javier Megías és un altre dels cinc diabètics que formen part de l'equip que ha permès al català entrar al professionalisme. “Amb mi som cinc de 24. Representa que n'han de tenir algun de manera simbòlica perquè Southerland és el que hi posa els diners. El problema és que n'hi ha pocs que puguin anar en bicicleta i per això quan n'hi ha algun el cuiden molt”, diu David Lozano, que abans competia en ciclocròs i BTT –és el vigent campió de Catalunya de Marató– i que s'ha de readaptar a la nova realitat competitiva. “Els canvis sempre són bons. Sí que costa una mica canviar d'un dia a l'altre el que has fet tota la vida però també és veritat que la carretera la feia cada dia per entrenar-me i que no m'agafa de nou. De moment segurament no sóc el més llest a les carreres, però això suposo que ho agafaré amb el temps”, explica.

Calendari

Lozano ja va competir amb el Type 1 a la primavera i, a més de guanyar el Tour de Summerville, va ser tercer en dues proves més –la Fouche Gap Road i una contrarellotge–; a banda de quedar entre els quinze primers en tres etapes del Tour de Rio de Janeiro fa quinze dies. Després del mundial, Lozano disputarà tres clàssiques a França i després participarà en una prova a la Xina i una altra a Sud-àfrica, fins al 18 de novembre, per acumular punts.

Reserva en la prova de contrarellotge per equips
David Lozano forma part de la llista que va presentar el Team Type 1 per a la prova de contrarellotge per equips del mundial, que es disputarà aquest diumenge a Limburg i en la qual prendran part 33 equips. A més dels divuit de categoria World Tour, vuit de Professional Continental –la categoria del Type 1– i set de continental. A última hora, però, la formació va confirmar Javier Megías en la cursa i Lozano serà el reserva. Tampoc no hi serà David de la Cruz (Caja Rural), que va caure en la clàssica París-Brussel·les i no s'ha pogut recuperar a temps.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)