Rugbi

El Sant Cugat, més a prop de l'elit

Rugbi. Ha estat segon del grup 1 de la divisió d'honor B en el seu debut a la categoria amb gent de casa i rep dissabte l'Alcobendas en el primer partit de la promoció d'ascens a dalt de tot

El Rugbi Sant Cugat va rubricar dissabte contra el Pégamo Bera Bera (57-7) la seva plaça per jugar la promoció d'ascens a la màxima categoria masculina i dissabte iniciarà a casa a partir de les 5 de la tarda a les cinc de la tarda al ZEM de la Guinardera el primer dels dos partits davant de l'Alcobendas, el campió del grup 2. El conjunt que dirigeix Jordi Justícia s'havia plantejat l'objectiu de la permanència a divisió d'honor B aquesta temporada en el seu debut a la categoria, però ha superat les expectatives. El club ha finalitat la lliga regular segon del grup 1 amb 61 punts en 18 partits –10 triomfs, 3 empats i 5 derrotes– rere l'Independiente Rugby de Santander. El Barça ha acabat quart i l'Hospitalet ha quedat cinquè. El BUC de Barcelona ha estat novè i jugarà per no baixar. El campió de la divisió d'honor B pujarà directament i el subcampió jugarà una promoció amb el novè de divisió d'honor.

El Sant Cugat, fundat el 1987, té una plantilla formada en el seu propi planter, potenciat notablement des que el 1995 va crear la seva escola. “Jugar la promoció és fer història amb el club”, assegura al lloc web www.cugat.cat el jugador Joan Losada, un dels artífexs de les victòries del conjunt santcugatenc, que tindrà una eliminatòria prou complicada amb els madrilenys, un equip amb major potencial econòmic.

Tot i que el seu tècnic defuig la condició de favorit, l'Alcobendas arriba invicte –14 victòries i 2 empats–. L'equip madrileny va jugar a divisió d'honor en el curs 2011-2012 i va descendir. La gran incògnita és ara saber quin dels dos grups de la fase regular era el més fort i saber les possibilitats reals d'ascens dels catalans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)