Barça

Una nova victòria

Neymar escull el Barça i no el Real Madrid i serà blaugrana les properes cinc temporades

El club català acabarà pagant, entre l'import fix i la disputa d'un parell de partits amistosos, uns 28 milions d'euros al Santos

El davanter ho ha d'anunciar avui després de jugar contra el Flamengo

Després de guanyar la lliga, el Barça ha aconseguit un nou triomf aquest cap de setmana contra el Real Madrid. Neymar, davanter que volien fitxar els dos grans equips del futbol estatal conscients que serà molt aviat una de les estrelles del futbol mundial, vestirà de blaugrana les properes cinc temporades. El serial i la lluita per aconseguir els serveis del crac brasiler va acabar la matinada de divendres a dissabte. Després d'una reunió de més de tres hores entre els representants del Barça encapçalats pel director de futbol, Raül Sanllehí, amb el president en funcions del Santos, Odilio Rodrigues, a la seu del club paulista, els brasilers van acceptar l'última oferta catalana. Tot seguit li ho van fer saber al jugador i al seu pare, Neymar da Silva, i van fer públic que havien acceptat també una altra proposta, del Real Madrid, pel seu davanter. Neymar havia de decidir. El jugador va dir que necessitava temps. Però la veritat és que el contracte entre el Barça i el Santos ja estava signat. I l'acord entre Neymar i el club blaugrana ja era total. Necessitava temps, però, per acomiadar-se de la seva afició. Ho farà avui en un partit contra el Flamengo i s'espera que després faci públic el seu compromís amb el Barça. Ahir, en l'entrenament amb el Santos ja va comunicar la seva decisió als seus companys. El club català va voler respectar la decisió del jugador i no farà res oficial fins que no ho facin Neymar i el Santos, així ho van acordar totes les parts.

El Barça pagarà entre 23 i 25 milions al Santos i la disputa de dos partits amistosos, que acostaran la suma als 28 milions d'euros. A aquesta quantitat cal sumar-hi els 10 milions que ja va avançar l'any 2011 al pare del jugador i que han estat clau perquè Neymar fos fidel al Barça tot aquest temps tot i les altres ofertes que ha rebut, més importants econòmicament parlant que la del club blaugrana. El Barça encara haurà de negociar amb el grup DIS, que té el 40% de la propietat de Neymar, però ho farà amb tranquil·litat i a la baixa, ja que els drets federatius són del Santos i amb el club brasiler ja hi ha acord.

Va estranyar i, fins i tot, va crear malestar en el Barça l'actitud del Real Madrid. El club català ha vist molt desesperat Florentino Pérez, que ho va intentar fins a l'últim moment, fins i tot augmentant l'oferta quan el Barça i el Santos ja estaven signant el seu acord. El president del Real Madrid estava disposat a gastar-se més de 100 milions d'euros, tenint en compte que assumia els 40 que Neymar hauria hagut de pagar al Barça si trencava el compromís assolit per les dues parts l'any 2011. El club català no va entendre gaire aquesta actitud de Florentino Pérez, ja que entenen que el president no necessita Neymar per guanyar unes eleccions en què possiblement no tindrà rival. Només s'entenen per la desesperació després d'haver-se quedat en blanc aquest curs i de l'adéu de José Mourinho. I des de la voluntat d'encarir l'operació.

El Real Madrid també estava disposat a pagar molt més a Neymar que el Barça. El brasiler guanyarà uns set milions d'euros per temporada a Catalunya i els blancs estaven disposats a arribar fins als onze.

Una vegada el traspàs es faci oficial, hi ha la voluntat que el crac brasiler viatgi a Barcelona abans que comenci la copa Confederacions per ser presentat.

Les xifres
28
milions d'euros acabarà cobrant el Santos per Neymar. El Barça ha de negociar encara amb el grup DIS, que té el 40% de la propietat del jugador.
5
temporades signarà el brasiler amb el Barça. Guanyarà uns set milions d'euros cada curs. El Real Madrid li oferia onze milions per temporada.
100
milions, fins i tot més, és la quantitat que estava disposat a gastar el Madrid en l'operació de Neymar.

PRESENTACIÓ

Podria viatjar a Barcelona abans de l'inici de la copa Confederacions

DESESPERATS

El Real Madrid ho va intentar fins i tot quan el Barça ja estava signant amb el Santos

FIDEL

Neymar no ha volgut mai escoltar cap altra oferta que no fos la blaugrana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)