Barça

L'ambient de la final al Camp d'Esports

La festa del futbol

El Camp d'Esports de Lleida es va omplir per veure la final de la copa Catalunya entre el Barça i l'Espanyol tot rememorant l'època dels noranta, quan els lleidatans van jugar a primera divisió

El partit va tornar a servir per reafirmar el sentiment de país amb una gran pancarta en què es llegia: “Catalunya, nou estat d'Europa”

Els jugadors dels dos clubsvan sortir junts amb una pancarta per recordar el partit d'homenatge a Dani Jarque, que es farà dilluns que ve

Abans d'arribar al Camp d'Esports ja s'ensumava a l'ambient que era dia de partit gran amb els bars plens i la gent esperant els autocars del Barça i l'Espanyol a la porta de l'estadi. “Quina patxoca que fa l'estadi”, deia un pare al seu fill, que lluïa una gran senyera a l'esquena. El nen de cinc anys només podia assentir amb el cap i mirar-se el pare amb cara d'impressió. El progenitor li feia un petit resum de la història de la UD Lleida. “Fill, en aquest estadi vam viure coses molt grans i fins i tot vam guanyar el Madrid”, explicava el pare amb orgull, davant el somriure còmplice i innocent del nen. Així doncs, des de llavors, el Camp d'Esports de Lleida no es veia tan ple com ahir. Feia goig veure el cartell d'entrades exhaurides i que el Barça i l'Espanyol no van escatimar a l'hora de portar la majoria de les seves figures per donar el ressò i la importància que necessita la copa Catalunya com a projecció de país.

L'afició lleidatana va estar perfecta en el seu paper, i el respecte entre les dues aficions va ser total. Culers i periquitos portaven tots la seva estelada i la correcció va ser la tònica dominant. El respecte també es va traslladar fins al terreny de joc, on els dos equips van tenir el gran detall de sortir amb una gran pancarta que recordava el partit d'homenatge a Dani Jarque que es disputarà dilluns que ve. L'afició del Camp d'Esports es va aixecar dels seus seients, i dempeus va aplaudir amb sinceritat, recordant la figura de l'etern capità blanc-i-blau. L'emoció del moment també es va barrejar amb la reivindicació de Catalunya com a futur estat d'Europa. Una gran pancarta en anglès així ho reflectia al cercle central del terreny de joc. “Catalonia, Europe's next state.” Màgic també va ser escoltar l'himne d'Els segadors, com colpidor va ser el minut de silenci per l'alpinista lleidatà Juanjo Garra, mort aquesta mateixa setmana en un tràgic accident que va deixar glaçat tot el món de l'esport.

La festa va ser completa al terreny de joc, i els futbolistes es van buidar en el cos a cos, on es van alternar alguns jugadors dels filials del Barça i l'Espanyol amb els primeres espases dels dos conjunts. Però qui més va guanyar ahir a la nit va ser el futbol català, amb els seus dos equips més representatius al terreny de joc. Una festa del futbol català en majúscules. La copa Catalunya ha estat molt criticada en la seva concepció i moltes vegades se n'han qüestionat els models proposats, però és una cita inexcusable del calendari futbolístic català. Ahir es va demostrar, i només calia veure les cares dels més petits i dels adolescents per intuir com s'ho van passar de bé tenint a prop els seus ídols i, de retruc, sentint-se orgullosos de la seva terra. Una festa completa en què es va fer país i també es van transmetre els valors de l'esport i la bona companyonia entre aficions rivals.Per tot això, el 29 de maig del 2013 quedarà en la retina de tots els seguidors de Lleida, que ara sospiren per tornar a veure el seu equip en les categories professionals del futbol.

11.620
espectadors
van omplir el camp d'Esports de Lleida en un dia màgic per tota l'afició de la Terra Ferma. Un gran entrada que va recordar a les entrades que registrava l'estadi lleidatà en els anys noranta quan l'equip va militar a primera de la mà de José Manuel Esnal “Mané”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)