Barça

Una benvinguda històrica

56.500 persones es van aplegar al Camp Nou per donar la benvinguda a Neymar com a jugador blaugrana

El jove davanter brasiler va sorprendre el públic saludant i parlant en català

De Maracanã al Camp Nou. En menys de 24 hores, Neymar va passar de la gespa de l'emblemàtic estadi carioca a la del temple blaugrana, on ahir va viure una jornada històrica. 56.500 persones van anar a rebre l'astre brasiler, el primer fitxatge del Barça per a la temporada que ve, per donar-li la benvinguda. Molts, i alguns, ja amb la seva samarreta del Barça, amb la de la seleção o amb la del Santos, van esperar fins a tres hores. L'expectació ja era màxima abans que s'obrissin les portes, més aviat del previst a causa de l'aglomeració d'aficionats a l'exterior de l'estadi. Una expectació mai vista abans per cap altre fitxatge, ja que ni en la presentació d'Ibrahimovic, que és la que més s'hi acosta, ni en les d'Henry i Ronaldinho, es va assolir la xifra de públic d'ahir. Una altra prova, el nombre de periodistes acreditats (334), de 122 mitjans i 15 països. Més que en la majoria de partits. Ningú s'ho volia perdre. Tampoc els directius, que van anar prenent posicions a la llotja. De fet, la riuada de gent i l'ambient als voltants del Camp Nou eren similars als que es creen en molts enfrontaments. No és estrany, doncs, que l'etiqueta #Neymar arribés a ser trending topic mundial.

L'espera va estar amenitzada per l'animador del club, Pep Callau, la música de grups com Manel, i d'altres més afins als gustos del mateix jugador o per les imatges que els videomarcadors projectaven de les seves millors accions. A banda, hi havia pancartes –com una que deia: “Florentino, a Madrid no hi ha mar ni Neymar”– i fins i tot un doble seu, a banda de la presència a la gespa dels nens de l'Escola FCB. Sonaven els primers acords de l'himne del Barça, amb uns 25 minuts de retard, aproximadament, respecte a l'hora prevista, quan Neymar sortia al terreny de joc vestit amb els seus nous colors, els blaugrana, de la samarreta que defensarà la temporada que ve. Encara sense dorsal, però amb la inscripció “Neymar JR”. Va ser llavors quan tota l'eufòria continguda es va desfermar i l'afició va mostrar el seu suport al nou ídol, corejant el seu nom mentre ell pujava a una petita tarima al mig del camp per començar a donar tocs de pilota. “Bona tarda a tothom!”, en català, eren les primeres paraules del jove davanter de 21 anys a la que ja és casa seva. No van ser les úniques, ja que a continuació, no va dubtar a fer públic un cop més la seva “felicitat per ser jugador del Barça” i agrair la rebuda multitudinària. A més d'afegir que amb el seu fitxatge veia complert un somni, i en una mostra d'humilitat, conscient que aterra en un dels millors clubs del món, que tractaria “d'ajudar Leo Messi a ser encara més anys el millor jugador del món”. Tot just abans d'acomiadar-se amb un “Visca el Barça!” Era el torn de fer la volta d'honor al Camp Nou, de repartir pilotes als aficionats que gairebé omplien la primera i la segona graderia, i de deixar pas a la sessió fotogràfica, abans d'enfilar el túnel de vestidors.

Encara no quinze minuts de presentació, que van donar per a molt. Sobretot per veure un jugador amb els peus a terra, il·lusionat de poder triomfar al Barça i de jugar al costat del millor del món, i que ja ha deixat entreveure que pot tenir una connexió especial amb tot el barcelonisme.

UN GRAN AMBIENT

A mitja tarda, la riuada de gent als voltants del Camp Nou semblava la d'un dia de partit

REFERÈNCIA A MESSI

Un cop a la gespa, va dir que volia ajudar l'argentí a continuar sent el millor del món

MÀXIMA EXPECTACIÓ

Les portes es van obrir abans del previst i alguns van esperar tres hores a les grades
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)