ACB

El suec Eriksson, cap a Manresa

Lliga Endesa. Serà el primer fitxatge de La Bruixa d'Or i hi arriba cedit pel Barça, amb el qual té tres anys de contracte

Tot i que La Bruixa d'Or Manresa continua pendent de rebre l'OK definitiu de l'ACB per ser oficialment equip de la Lliga Endesa –ha de presentar la documentació que fa viable econòmicament l'entitat– el moviment de despatxos no s'atura al Nou Congost. El mòbil del director esportiu, Pere Capdevila, treu fum per confeccionar la plantilla del curs vinent a l'ACB. Evidentment, el club s'ha de moure amb recursos mínims i inventant-se fórmules. El primer fitxatge del curs vinent és un d'aquests casos i arribarà cedit pel Barça Regal: el suec Marcus Eriksson.

Vell conegut a Manresa

La història d'aquest jove espigat de 19 anys i 1m96 va començar, curiosament, al Nou Congost. Va ser l'equip del Bages el que el va fitxar procedent del KFUM Uppsala, de Suècia. El jugador va destacar sobretot per tenir una mà privilegiada, com pocs jugadors a tot Europa. Després de meravellar a Manresa, amb el júnior que entrenava Àlex Garcia, el Barça li va posar els ulls al damunt. Al final, el club blaugrana el va fitxar amb un acord que tenia cinc anys de durada i una de les clàusules que es van incloure en el contracte del Barça va ser que en el cas que hagués de jugar en l'ACB i no fos amb el club blaugrana, ho hauria de fer obligatòriament a Manresa. I és el cas en què es troba ara mateix. Després de dos anys al vinculat del Barça, al qual ha estat primer competint en la LEB Plata i després en la LEB Or, el seu salt a l'ACB ha de ser una realitat. La situació al primer equip blaugrana no és la més idònia perquè tingui lloc ni, sobretot, minuts, que és el que necessita, i és per això que anirà cedit aquest any. El Barça, però, té encara tres anys més de contracte amb Marcus Eriksson i, per tant, al final del curs vinent el podria recuperar.

50% d'encert en triples

“No se'l pot deixar sol.” Aquesta és la frase que qualsevol entrenador rival diu del jugador suec. Aquest curs en la LEB Or ha tingut una mitjana espectacular del 50,3% d'encert des de la línia de 6,75 metres. Andrés Nocioni, per exemple, ha estat el millor de la Lliga Endesa en triples amb un 47% d'encert. Una dada curiosa de Marcus Eriksson és que ha fet més llançaments de tres punts (76/151) que no pas de dos (40/105). A més, ha tingut un 88% d'encert en els tirs lliures, ha atrapat 2,5 rebots de mitjana, ha repartit 0,9 assistències i ha obtingut una valoració de 10,4.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)