Esport i política

L'esport català, sense inspeccions fins al 2014

Política esportiva. Ivan Tibau veu imminent un acord amb la Seguretat Social que donarà aire per començar la temporada mentre s'intenta aconseguir una modificació legislativa

El secretari general de l'Esport, Ivan Tibau, està a punt de tancar un acord amb la direcció general de la Seguretat Social perquè la moratòria de noves inspeccions d'ofici a clubs esportius catalans que venç el 30 de setembre s'ampliï fins a final d'any. “Gairebé està acceptat”, va manifestar Tibau ahir a RAC-1.

L'objectiu de la mesura és doble. D'una banda, s'intenta aconseguir que l'inici de la temporada en l'esport de base –el futbol, a partir de mitjan setembre– tingui uns nivells de normalitat acceptables. De l'altra, guanyar temps perquè les iniciatives destinades a demanar un canvi legislatiu puguin fer el seu curs sense que les entitats visquin cada dia amb l'angoixa de l'amenaça d'una inspecció d'ofici.

En aquest últim apartat, d'una banda, hi ha les gestions que pugui fer el mateix Tibau i, de l'altra, la moció que ERC vol presentar al Parlament per demanar la protecció de les entitats sense ànim de lucre i, en cas de ser aprovada, portar-la al Congrés dels Diputats per demanar el reconeixement de la figura del voluntariat esportiu i l'exempció de l'alta a la Seguretat Social de les quantitats percebudes en compensació de despeses. Hi ha més vies, com ara la de la iniciativa legislativa popular, però requereix un temps que la moratòria fins a final d'any no atorga.

Pel que fa a l'inici de la temporada, les federacions han començat a tenir constància de les primeres renúncies de juntes directives de clubs que ja saben que ni podran pagar la regularització ni volen ni poden assumir personalment les sancions que es podrien derivar d'una inspecció.

Tocarà regularitzar

Malgrat tot, el que no podran evitar les entitats és haver de regularitzar els casos dels col·laboradors amb compensacions econòmiques elevades. No s'ha fixat un màxim, però Tibau parlava ahir de “quantitats de 100 o 150 euros, que són compensacions per despeses. Això no és un sou ni un lucre per qui ho percep.” El secretari general de l'Esport, que va dir que s'han fet “un centenar” d'inspeccions, té previst tornar a parlar del tema dijous amb Miguel Cardenal, secretari d'estat de l'Esport.

ACARNISSAMENT

100
inspeccions
ha fet Treball, aproximadament, en els últims mesos a Catalunya

Dues setmanes informant pel territori

La secretaria general de l'Esport començarà avui a Girona (a les 7) una gira de dues setmanes per tot Catalunya per assessorar les entitats sobre el problema de les inspeccions i la regularització dels seus col·laboradors, respondre dubtes i explicar les actuacions que portarà a terme. Hi seran el secretari general, Ivan Tibau, o bé el director del Consell Català de l'Esport, Gerard Figueras, a més del representant territorial de cada zona i d'un assessor legal. Després de Girona vindran Tortosa (dijous 11), Tarragona (dimarts 16), Esplugues de Llobregat (dimecres 17), Sant Cugat del Vallès (dijous 18), la Seu d'Urgell (dimarts 23) i es tancarà la gira a Alpicat (dijous 25).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)