Waterpolo

Nascudes per guanyar

Espanya, amb ADN del país, es va proclamar campiona del món en el mundial de Barcelona

La portera barcelonina va excel·lir amb aturades inversemblants sota els pals

Les Picornell ja tenen la seva història daurada. La que no va poder escriure la millor selecció de tots els temps d'Espanya masculina en els Jocs de Barcelona del 1992, la va firmar ahir una selecció espanyola femenina sense precedents. Elles, però, també han hagut de passar pel purgatori de la plata olímpica a Londres. El subcampionat olímpic va ser tot un èxit per a un conjunt que s'estrenava en uns Jocs. Però aquest equip no en tenia prou. És un bloc amb ADN guanyador integrat per la generació que el 2008 va assolir la medalla de plata en l'europeu de Màlaga (Pareja, Ester, López, Peña i Maica) i que ha vist reforçada la seva vàlua amb les campiones del món júnior en el mundial de Trieste 2011 (Tarragó, Bach i Espar).

Abans de començar un altre dels partits més importants de les seves vides, ja havien aconseguit una victòria increïble: més d'un centenar d'aficionats es van aplegar a la piscina annexa per veure-les entrenar-se i, en el moment de les presentacions, el públic, entregat i que va omplir les Picornell, va demostrar que se sabia els seus noms i cognoms, com si fossin estrelles de futbol. Han despertat expectació derrotant les potents seleccions dels Estats Units i Hongria, però també mostrant públicament el seu talent i la seva qualitat amb humilitat.

Però tots aquests triomfs col·laterals i secundaris no els satisfeia prou. Perquè fa dies que només pensen i somien en or. Per què abaratir el somni quan es té talent i caràcter per fer-lo realitat? I amb aquesta actitud van saltar a la piscina. Jennifer Pareja, com gairebé sempre, va guanyar l'esprint. I Maica Garcia, també com és habitual, va desequilibrar en una acció de superioritat (0-1), abans que Laura Ester oferís el primer detall de qualitat d'una nit plena d'aturades i accions per immortalitzar i neutralitzés una jugada en inferioritat. Les d'Oca, en canvi, no van desaprofitar cap de les quatre primeres superioritats, fet que els va permetre agafar les regnes de la final des d'un bon començament i marcar el territori contra una selecció, l'australiana, farcida de jugadores altes i robustes (2-4). Abans del descans, Roser Tarragó, la canonera de Mataró, va deixar clar que tenien altres vies per superar la solvent portera rival Wakefield, fins aleshores amb un percentatge d'aturades superior al 50% (62%), i la va batre des de sis metres i quan sonava la botzina. Les espanyoles es plantaven al descans amb mitja feina feta, però amb setze minuts per rematar-la. El tercer parcial va ser un intercanvi de gols que no va aclarir res (4-6) i que va deixar l'emoció per al darrer parcial. I en aquests últims minuts el millor equip del món es va agradar i va deixar clar de quin peu calça.

Maica hi va tornar des de la boia. Jennifer no va fallar des del punt de penal i Laura Ester va protagonitzar les últimes parades impossibles d'una nit de llegenda. El Pop de Sants es va mostrar infranquejable, fins i tot des del punt de penal. I mentre el temps s'escolava, les d'Oca es recreaven demostrant el que ja fa dies que saben però que fins ara no havien pogut demostrar a casa, que són les millors del món.

Ester i Pareja destaquen en l'aspecte individual

Laura Ester i Jennifer Pareja han estat dues de les responsables de l'or. La portera ho ha demostrat fins al darrer segon del campionat aturant pilotes insalvables. Mentre que l'olotina també ha conduït l'equip a dins i fora de la piscina. La bona tasca s'ha vist recompensada en l'aspecte individual i ahir van ser escollides millor portera i jugadora més valuosa del campionat. És un premi individual, però elles l'han volgut compartir amb l'equip, perquè sense les companyes no ho haurien aconseguit. L'holandesa Lieke Klassen va ser reconeguda com la màxima golejadora del torneig (25 gols). A més, les tres han estat incloses en el millor equip del torneig, segons el mitjans de comunicació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)