Territorial

El Prat, el millor als penals

Torneig d'Històrics. El conjunt potablava va assolir el títol més atractiu de la pretemporada derrotant el Llagostera als penals després d'uns 90 minuts molt equilibrats en domini i ocasions

prat1 (6)

llagostera1 (5)

El Prat es va imposar al 28è Torneig d'Històrics i inaugura el seu palmarès en aquest campionat després d'una final equilibrada contra el Llagostera i d'haver-lo superat a la tanda de penals (6-5). Els potablava es van haver de refer d'un golàs d'Alberto Manga només començar el partit i ho van aconseguir amb dosis de pressió i joc ràpid fins a l'empat d'Ignacio Rosillo. En la segona part, el matx va decaure en intensitat i es va arribar als penals en què l'equilibri es va mantenir fins que Barón va enviar la pilota als núvols.

Si alguna cosa volia evitar Agustín Vacas, escarmentat dels partits de la temporada passada contra el Llagostera, era no concedir cap falta susceptible de convertir-se en estratègia per al rival. En els primers 7 minuts, però, els blaugrana en van tenir dues, la primera de les quals va acabar en gol. Alberto Manga va passejar la impecable esquerra i fent botar la pilota davant Guille va encetar el marcador.

Rols marcats

El Llagostera sabia que havia de tenir força més estona la pilota però no la va administrar prou per fer participar les dues torres que tenia plantades al davant de la defensa del Prat, Nuha i Sellarès. Els potablava recuperaven molt fàcilment el control i es plantaven a l'àrea de Ratti. Rosillo va avisar en una molt bona jugada de Kante (19'), que també va protagonitzar el segon xut perillós en una cavalcada que va acabar amb la pilota colpejant la xarxa per fora (23'). La primera part agonitzava, amb el Llagostera sense ordre als tres quarts de camp, i, en una pèrdua dels gironins va arribar l'empat de Rosillo. A passada de Fernando en profunditat, Ignacio es va desmarcar perfectament vorejant el fora de joc, Ratti va calcular malament i tornem a començar.

Després de la represa, el Llagostera va estar molt més ordenat i el nou 4-2-3-1 que va plantejar li va evitar pèrdues compromeses. El Prat no tenia gaire més a oferir, i el partit va morir entre canvis, una centrada xut d'Aimar (65') i un xut d'Oribe, amb els penals a les portes.

LLAGOSTERA: Ratti; Masó, Òscar Álvarez, Cano, Marc Garcia; Barnils, Manga; Anàs El Morabet, Aumatell; Nuha i Sellarès. També van jugar Aimar, Barón, Enric Pi (46'), Chamorro, Eloy Gila, Vallho (67'), Tito, Pitu i Fullana (79'). PRAT: Guille; Sierra, Artabe, Murillo, Ricarte; Oribe, Sebas, Fernando, Ignacio; Manu i Kante. També van jugar: Toni Texeira, Vivó, Granell (46'), Larios (66'), Kante i Álvaro (77'). GOLS: 1-0 (4') Alberto Manga. 1-1 (40') Rosillo. ÀRBITRE: Martín Varas. T.G.: Al blaugrana Eloy Gila; al potablava Granell. PÚBLIC: Uns 500 espectadors al Guinardó. COMENTARI: Abans del partit, el torneig va reconèixer la selecció catalana amateur amb una placa que van recollir Vivó (Prat) i Aumatell (Llagostera).
El treball ha estat molt bo en tots els nivells i, si a més guanyes un torneig de prestigi, millor
Agustín Vacas
entrenador del prat
Surto amb bones sensacions. Hem fet un bon partit, tot i el cansament acumulat
Oriol Alsina
director tècnic del llagostera
No m'esperava res de tot això; vull continuar sumant, marcar gols, que és el que em toca
Ignacio Rosillo
interior dret del prat

Ignacio Rosillo, millor jugador i màxim golejador

L'autor de l'empat ahir contra el Llagostera, Ignacio Rosillo, va ser designat per l'organització com a millor jugador del Torneig d'Històrics. El jugador pratenc va ser, a més, obsequiat amb el guardó de màxim golejador en solitari ja que havia aconseguit tres dianes al llarg del campionat.

La temporada passada, Rosillo va ser una peça clau en l'esquema d'Agustín Vacas, a més a més de ser un dels homes artífex de l'ascens de l'equip a segona B fa dos cursos.