Sabadell

Un punt de tranquil·litat

Sabadell. El bloc arlequinat empata a Vitòria gràcies a un gol afortunat de Kiko Olivas en l'últim minut, després de pressionar en la segona part buscant neutralitzar l'1-0 de Viguera (16')

sabadell1

alavés1

El Sabadell va tornar ahir de la seva visita a Mendizorrotza amb el somriure de qui ha sumat alguna cosa quan gairebé ja no hi comptava. I és que el conjunt arlequinat va ser capaç d'empatar en l'últim minut un partit amb dos actes marcats: el primer, de domini local, i el segon, en què els vallesans van donar un pas endavant i van buscar amb insistència la porteria de Goitia. Al final, en una jugada de fortuna de Kiko Olivas, la recompensa a la insistència va arribar. Amb tot, el bloc de Javi Salamero suma un punt més important del que sembla, ja que permet a l'equip sortir d'un petit sot de dues derrotes consecutives.

La imatge que va oferir el Sabadell en la primera part va ser força pobra. D'entrada, el conjunt arlequinat va centrar els seus esforços en les tasques defensives. Així, l'Alavés va acaparar la iniciativa del joc i totes les ocasions. Els vitorians van avisar d'hora (3') amb una rematada d'Òscar Rubio que va marxar fregant el pal. Vuit minuts després va ser el torn de Ion Vélez, amb un cop de cap tou. Per part del Sabadell, Collantes i Aníbal van tenir dues grans ocasions en el 14'. L'extrem gadità gairebé sorprèn Goitia amb una gran canonada que el porter va enviar a córner. En l'acció següent, Martí Crespí va agafar un refús i va centrar la pilota al cap d'Aníbal, que la va enviar arran del pal. La primera alegria, això sí, van tenir-la els locals, que van obrir la llauna quan tot just s'havia superat el primer quart d'hora de partit mitjançant Viguera. L'atacant local va aprofitar una passada de la mort de Ion Vélez, que va superar una línia defensiva poc coordinada, per batre Nauzet sense cap problema.

Amb l'1-0, l'Alavés va jugar amb el pas dels minuts i va adormir el partit tal com li convenia. Així, gairebé no es va veure cap arribada perillosa. Les més clares, a més, van ser dels locals, tot i que ni Carlos Lázaro, amb una canonada en el 20', ni Emilio Sánchez, amb un xut que Nauzet va refusar (37', van ser capaços d'ampliar la diferència.

Canvi de cara i d'actitud

Javi Salamero va decidir que havia de fer alguna cosa perquè el seu equip revifés. Així, en el minut deu de la segona part, el tècnic del Sabadell ja havia esgotat els tres canvis. Tots ells, centrats a buscar la porteria de l'Alavés: van entrar Longás, Gato i Tamudo. El canvi de peces va anar acompanyat d'una actitud més ofensiva, que va fer que els arlequinats pressionessin un rival més conservador, centrat a fer mal al contraatac. Així, després d'un xut de Carlos Lázaro que va refusar Nauzet, els vallesans van tenir dues ocasions clares, un cop de cap massa creuat d'Aníbal (60') i, sobretot, una rematada de Gato que va anar als núvols (62'), quan l'extrem ho tenia tot de cara per fer l'1-1.

Després, va arribar el torn de Nauzet, que va ser un àngel de la guarda per al Sabadell. I és que el porter canari va salvar dos u contra u perillosíssims amb Borja Viguera, que es va plantar sol davant seu en el minut 70 i en el 74. Aquestes ocasions marcaven el camí dels locals, que defensaven amb rigor, ben replegats. La pressió dels de Javi Salamero, això sí, havia de trobar la seva recompensa. Així, un minut després d'una doble ocasió claríssima d'Aníbal i Collantes (88'), Kiko Olivas va aconseguir l'empat definitiu en una acció de fortuna: el central va veure com un intent de recuperació de pilota acabava en una paràbola imparable per a Goitia. Vaja, un gol, un empat i un punt de tranquil·litat.

ALAVÉS: Goitia; Óscar Rubio, Luciano, Álex Ortiz, Manu García; Carlos Lázaro, Jaume; Guzmán (Juanma, 61'), Viguera (Laborda, 77'), Emilio Sánchez; i Ion Vélez. SABADELL: Nauzet; Martí Crespí (Gato, 50'), Kiko Olivas, Carlos Hernández, Javi Barral; Cristian, Ruper (Longás, 45'), Llorente; Yeray (Tamudo, 54'), Aníbal i Collantes. GOLS: 1-0 (16') Viguera. 1-1 (89') Kiko Olivas. ÀRBITRE: Munuera Montero. T.G.: Als locals Ion Vélez, Laborda i Manu García; i als visitants Cristian i Javi Barral. PÚBLIC: 8.750 espectadors.
El pròxim partit de copa servirà perquè els jugadors que han sortit de lesions agafin ritme
Javi Salamero
entrenador del sabadell
L'equip ha donat la cara en tot moment i estic molt content amb la seva actitud. Al final l'empat potser ha estat el resultat més just
En la primera part l'Alavés ens ha dominat; però en la segona ho hem fet nosaltres i hem gaudit d'ocasions fins i tot per guanyar

Tamudo debuta i juga gairebé tota la segona part

Javi Salamero ja va advertir durant la setmana que, després d'haver encadenat dues derrotes, hi hauria canvis en l'onze. Així, el mister va introduir quatre novetats respecte a l'alineació que va ensopegar diumenge passat contra el Deportivo. El canvi més rellevant va ser el de porter: Nauzet va recuperar la titularitat en detriment de David de Navas. També va formar part de l'onze inicial Martí Crespí, que va jugar de lateral dret, l'extrem Juanjo Collantes i el jugador del filial Yeray, que va ser la gran sorpresa de l'alineació del Sabadell. D'altra banda, després de la represa, és va produir un debut molt esperat, el de Raúl Tamudo. El davanter de Santa Coloma, que va aterrar al club vallesà l'últim dia del mercat, va disputar gairebé tota la segona part, ja que va substituir Yeray al minut 54. Salamero va alabar la seva actuació: “El seu debut ha sigut molt bo, ens ha ajudat moltíssim.”