Opinió

Sense senyal per a la pilota

Canal 9 era una vergonya, però era la nostra cadena i va retransmetre les partides de pilota com ningú

Hi ha un esport que patirà de forma especial amb el tancament de Canal 9: la pilota valenciana. Evidentment, els esports i els equips valencians perdran tots ells importància i nivell informatiu –vés a veure on parlen les televisions espanyoles de l'Elx, posem per cas. Però és especialment la pilota valenciana la que patirà. Perquè Canal 9 era no només l'única cadena que en parlava, sinó la cadena que havia estat capaç de modernitzar l'esport nacional dels valencians.

Contra el que molta gent pensa a la resta del país, la pilota valenciana, al País Valencià, és un esport de masses, que mou moltíssims seguidors i molts diners i que provoca nivells d'audiència televisius importants. Share.

Canal 9, en aquest sentit, va fer molt bona feina. Va entrar als trinquets i va trobar la manera de retransmetre les partides d'una manera molt atractiva i moderna. Ho havien de fer tot: des de pensar on posaven les càmeres a com feien els gràfics i què deien. I ho van fer molt bé. (Si en volen fer un tast, els recomane molt que cerquen a YouTube l'especial Paraula de cavallers, una magnífica aproximació a aquest esport.)

Ara, tota aquesta feina de dècades, si no passa un gran miracle, desapareixerà. Canal 9 no ha estat una cadena que els valencians poguérem reivindicar fins ara. Ben a l'inrevés, era una autèntica vergonya. Però era nostra i feia coses ben fetes que cap altra cadena feia. Per als qui ens agrada la pilota, per exemple, retransmetre-la com ningú no ho ha fet mai. I acostar-nos-la a casa amb una constància i una seriositat que mai abans no havíem vist.

Els lladres del PP, els botiflers corruptes, han acabat amb ella. Esperem que les urnes tornen a donar una oportunitat a la pilota, tan aviat com siga possible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)