Tennis

Montañés, primer crac que signa per la independència

Tennis. El col·lectiu, que farà diumenge el primer acte al Catalunya Tennis Resort amb el conseller Felip Puig, anima jugadors, entrenadors i dirigents a afegir-se al manifest

La Plataforma Pro Seleccions, l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i el Catalunya Tennis Resort treballen plegats perquè la primera trobada del col·lectiu de gent del tennis que reclama un estat propi tingui un impacte directe en un esport més aviat conservador en els afers polítics. El primer gran jugador professional que s'ha adherit al manifest és Albert Montañés (Sant Carles de la Ràpita, 1980), que ha guanyat sis títols individuals en l'ATP i dos de dobles. Actualment, és el 54è del rànquing mundial. Fa dos anys va arribar a ser el 22è.

La primera trobada del col·lectiu comptarà amb la participació, a títol personal, del conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, segons va dir ahir el director general del Catalunya Tennis Resort, Fèlix Riba, que també va confirmar Montañés com un dels jugadors implicats en el projecte: “Diumenge no podrà venir, però l'acte serà rellevant. Felip Puig és tennista aficionat i tenia pendent una visita a les nostres instal·lacions. Aprofitarem, doncs, per donar a conèixer el col·lectiu.” Riba no tem que el centre, situat a Santa Coloma de Farners, pugui sortir malparat per ser l'escenari d'un acte de reivindicació política. “Som una empresa privada, i el nostre mercat és a Europa. Aquí passen jugadors de totes les edats i els nivells durant totes les estacions que volen aprofitar que Catalunya és un reclam turístic de gran potencial”, assenyala.

El Catalunya Tennis Resort, amb catorze pistes de tennis, quatre de pàdel, un camp de futbol i un hotel de quatre estrelles, és un centre únic d'aquestes característiques a Catalunya. En l'acte de diumenge també hi seran jugadors, entrenadors i dirigents afins a la causa. “He parlat amb alguns professionals i entenc que no vulguin implicar-s'hi directament, però el que pretenem és crear un moviment de base”, afegeix.

La Plataforma i l'ANC treballen perquè el nombre d'adhesions no pari de créixer en el lloc obert tennisindependecia.wordpress.com.

La Plataforma i l'ANC demanen a jugadors i entrenadors que s'hi afegeixin

El manifest, clar i català

“El món del tennis també ha d'empènyer cap a la independència, perquè és la via més ràpida per poder ser i créixer com volem, perquè tots desitgem viure en un país millor, perquè volem participar de la seva construcció i perquè volem gaudir de la normalitat pròpia de les nacions que són estats”, assenyala un dels punts del manifest, que també fa referència a les finals i eliminatòries de la copa Davis que s'han jugat a Catalunya. En aquest sentit, es lamenta que les institucions catalanes hi hagin posat esforç i diners i que, en canvi, el nom i els èxits esportius hagin estat per a la federació espanyola. El moviment està inspirat, lògicament, en el de la Natació per la Independència, que va sorgir abans del mundial de Barcelona i que això li va permetre tenir un gran ressò mediàtic.

El president de la federació catalana, Joan Navarro, s'ha queixat en l'últim any del maltracte econòmic que ha rebut de la federació espanyola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)