Futbol sala

Catalunya s'estavella contra el mur de Txèquia

Futbol sala. Un gol de rebot a 11 minuts del final deixa la selecció, que ho fa tot per guanyar, sense el títol europeu sub-21 a Platja d'Aro

CATALUNYA0

REP. TXECA1

La selecció es va quedar ahir a les portes del campionat en l'europeu sub-21 que va acabar a Platja d'Aro. L'equip dirigit per Toni Marchal va plantejar el partit contra la República Txeca, que es va endur el títol, amb un sol objectiu: la victòria. L'empat hauria obligat els dos equips a jugar-se el campionat en la tanda de penals. Tot i el domini absolut de la possessió, el partit es va decidir a onze minuts del final en una jugada confusa i desafortunada. El jugador txec Cenek va estar a punt d'abandonar la pista per ser atès pel fisioterapeuta del seu equip. L'àrbitre, però, no el va deixar entrar a la pista. El joc va continuar i aquest mateix jugador va aprofitar el rebot d'una falta per batre els catalans, abatuts per tanta malastrugança.

L'equip català va acabar finalment en tercer lloc després que en el partit posterior, el que va cloure el campionat, Bèlgica va derrotar el País Basc per 6-2.

En el partit contra els txecs, la pressió avançada de Catalunya, principal arma de l'equip des del primer partit del campionat, va ser angoixant. Les rotacions de Marchal van permetre mantenir la intensitat, però el gol, tot i els xuts, no va arribar i la República Txeca no es va descompondre en cap moment. A mesura que passava el temps la dificultat per trobar forats en la paret txeca es complicava fins que al minut 45 va arribar l'acció que va tirar per terra tota la feina dels catalans.

Tot i la derrota, Toni Marchal i els seus ajudants (Arnau Jaumeandreu i Ferran Seco) fan una valoració positiva d'un torneig que manté Catalunya a l'elit europea. Els propers objectius de la selecció són els campionats d'Europa absolut i júnior del 2014.

CATALUNYA: Abel Sánchez, Marc Sans, Marc Álvarez, Alexis Postigo, Jonathan Espino, Òscar Blanco, Sergio Montero, Aram García, Denis García i Daniel Martín. REPÚBLICA TXECA: Horzong, Sop, Bialek, Cenek, Bordac, Dvcacik, Slobodjan, Oplustil, Doubranski GOLS: 0-1 (29') Cenek. ÀRBITRES: Edoy i Alexander.