Barça

La intenció del club és que es pagui tot en vuit anys

El finançament. Les quatre fonts principals seran una marca al costat del nom del camp, l'explotació d'espais, recursos propis i un crèdit bancari

El projecte de remodelació del Camp Nou té un pressupost estimat de 600 milions d'euros repartits de la següent manera: 420 estarien destinats al nou estadi; 90, al nou Palau, i els 90 restants es destinarien, entre d'altres, a aparcaments i vials (40), l'Espai Barça (30) i el nou Miniestadi (20). Són xifres que maregen per la seva magnitud, però els responsables econòmics del club les han estudiat profundament. El vicepresident econòmic, Javier Faus, va assegurar ahir que la intenció és que tot el cost es pagui en vuit anys (2016/2024) i majoritàriament gràcies als recursos propis de l'entitat. El directiu va voler tranquil·litzar el soci. “No hipotecarem una generació sencera de barcelonistes per pagar aquest projecte. Hem descartat derrames de socis i grans aportacions alienes al club”, va assenyalar referint-se a grans inversors que poguessin condicionar el projecte.

Faus va detallar quines seran les quatre principals fonts de finançament del projecte de remodelació del Camp Nou, que mantindrà el nom. Això sí, al darrere s'hi podria afegir el nom d'una marca comercial, “com ara Coca-Cola o Intel”, va dir Faus, que va recalcar que només posava exemples perquè no havien iniciat converses amb ningú. Rosell va subratllar que posar un cognom al camp és fonamental. Aquesta via podria donar uns 150 milions d'euros i implicaria tenir el nom d'aquesta hipotètica marca comercial uns 20 o 25 anys. Uns 50 milions més s'haurien d'aconseguir mitjançant l'explotació dels espais comercials o hotelers que es creessin, venent les concessions.

Fruit del fort desendeutament que està fent el club, el vicepresident econòmic va explicar que quan es comenci el projecte el deute estarà als 200 milions d'euros i es podrà signar un altre crèdit sindicat bancari per demanar-ne 200 més i tornar-lo durant aquests vuit anys. “Cal seguir reduint el deute i, per tant, seguir generant aquests 30 milions anuals que generem fins ara.” El president blaugrana, en el seu discurs inicial, també va voler posar molt èmfasi que la bona gestió en aquest aspecte havia estat clau per plantejar-se fer aquest projecte de reforma del Camp Nou. Els 200 milions que falten surten del finançament intern que generarà el nou estadi, com pot ser un increment d'ingressos per serveis d'Hospitality, noves llotges, ticketing o més ingressos de la publicitat estàtica i la LED.

Javier Faus també va voler recordar que, perquè els números quadrin, s'haurà de continuar gestionant de manera prudent i que en cap cas el projecte afectarà la parcel·la esportiva.

RESUM COSTOS

420 milions
Nou estadi
90 milions
Nou Palau Blaugrana
40 milions
Aparcaments i mobilitat
30 milions
Espai Barça
20 milions
Urbanisme + Infraestructures + Nou Miniestadi
Es tracta d'un nou Camp Nou sostenible econòmicament i que no posi en risc l'excel·lència esportiva
Cal seguir reduint el deute i, per tant, seguir generant aquests 30 milions d'euros anuals que estem generant fins ara
No hipotecarem una generació sencera de barcelonistes per pagar aquest projecte ni farem derrames
El finançament no afectarà el projecte esportiu, condició que va posar Rosell
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)