Territorial

Futbol Català

Del Vallès a Etiòpia

Una cita que perdurarà

El Ramassà (4a catalana) va disputar diumenge un matx històric a Addis Abeba contra el Saint George, l'equip més poderós d'Etiòpia

El conjunt vallesà, que va ensopegar per 6-0 davant d'uns vint mil espectadors, va entregar 160 quilos de material esportiu per al club africà

Un dia, després d'entrenar-se, els jugadors del Ramassà, un equip de quarta catalana de les Franqueses del Vallès, van anar a beure unes cerveses plegats i, com qui no vol la cosa, li van dir al seu capità: “Tu que has estat per Etiòpia; no hi podríem anar a jugar un partit?” La qüestió, més una juguesca que no pas una proposta en ferm, va derivar finalment en un matx històric per al club vallesà, el que diumenge passat va disputar al camp del Saint George, l'equip més potent del país africà. El conjunt franquesí va perdre per 6-0, però el resultat és el menys important: els 35 membres de l'expedició –dinou jugadors i catorze acompanyants– recordaran sempre els dies que estan passant per Etiòpia.

El capità de l'equip, Jordi Grivé, relata des d'Addis Abeba l'experiència: “Tot el que estem vivint és difícil d'explicar i serà inoblidable, era inimaginable per nosaltres disputar un partit en les condicions en què ho hem fet.” I és que a la cita de diumenge es van aplegar vint mil espectadors a l'estadi, en un partit que va tenir un seguiment mediàtic de primera magnitud al país africà. De fet, l'organització va ser la d'un esdeveniment de rellevància màxima, tal com relata Grivé: “El president del Saint George ens va dir que hem estat el primer equip europeu que ha jugat mai a Etiòpia, i la rebuda que ens han ofert ha estat la que hauria tingut un equip professional: vam tenir escorta policial de l'hotel a l'estadi, amb reunions prèvies al partit, entrenament al camp, àrbitres FIFA, una gran atenció dels mitjans...” I és que el Ramassà, que té connexions amb Etiòpia a través de l'empresa Endoethiopia, va enfrontar-se al conjunt més important del país: ha guanyat 25 títols de lliga i aporta la meitat de jugadors a la selecció etiòpica. Tot i el resultat final, el capità està molt orgullós de l'actuació de l'equip: “Vam fer un partit increïble i vam aguantar 70 minuts amb l'1-0, tot i que després en vam acabar rebent uns quants més.”

Una expedició solidària

Més enllà de gaudir del futbol, els jugadors del Ramassà i els seus acompanyants, que es van pagar ells mateixos el desplaçament, tenien molt clar que fer un viatge de més de cinc mil quilòmetres havia de tenir un valor afegit. Així, van reunir uns 160 quilos de material esportiu. “Abans del partit vam fer-ne entrega al Saint George, que s'encarregarà de repartir les botes, els guants, les pilotes... als seus equips de base”, relata Jordi Grivé, que mai no oblidarà els instants posteriors al partit: “Vam donar obsequis al públic i ens van correspondre amb balls, càntics i una volta d'honor. Ens van tractar com si fóssim un equip europeu de primer nivell.” Ara, el Ramassà, que torna cap a casa demà, ja pensa en un segon amistós amb el conjunt africà. Si pot ser, el pròxim cop es disputarà en terres catalanes.

Resistència
Tot i la diferència de categoria, el Ramassà va suportar la pressió del Saint George fins a les acaballes del partit.
70
minuts
va aguantar l'equip català amb un 1-0 en el marcador. Després, va encaixar cinc gols en tan sols vint minuts.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)