Més esport

Apugem el llistó i abaixem el preu

A partir del 6 d'abril la capçalera d'El 9 Esportiu de Catalunya es transforma en L'Esportiu

El diari augmentarà de paginació i es podrà trobar al quiosc per només 50 cèntims

A partir de diumenge vinent, dia 6 d'abril, el diari que tenen a les mans serà a tots els quioscos de Catalunya amb una nova capçalera i a meitat de preu. L'Esportiu, que es podrà adquirir a 50 cèntims, prendrà el relleu a El 9 Esportiu de Catalunya, l'únic diari esportiu en català, que va començar aquesta llarga cursa de fons el 2 de gener del 2002, ja fa més de 12 anys. Els editors serem els mateixos, així com els criteris editorials, la redacció i l'equip de direcció. No presentem una nova publicació, sinó que ens apugem el llistó del que hem fet fins ara, ens adaptem als temps de crisi i apostem per fer el diari millor i més assequible. Volem donar més per menys.

Nova secció

L'Esportiu mantindrà la mateixa estructura de seccions, però n'incorporarà una de nova a partir de la qual el lector tindrà, d'una manera concisa i amena, un resum del que passa a Catalunya i al món, més enllà de l'activitat esportiva. Pel preu de mig euro, doncs, L'Esportiu oferirà una mitjana de 40 planes amb tota la informació, l'opinió i l'anàlisi de l'activitat esportiva de casa nostra i del món a través d'una mirada pròpia i, al mateix temps, una visió panoràmica de la informació política, cultural, social i econòmica. Aquest resum s'extraurà dels continguts informatius del dia d'El Punt Avui o, eventualment, dels setmanaris Presència i L'Econòmic o del suplement Cultura. En la nova secció també hi haurà una crida en què es destacarà les propostes dels diferents mitjans del grup.

Punt i seguit

La transformació d'El 9 Esportiu de Catalunya en L'Esportiu és un punt i seguit en la història de l'únic diari d'esports en català. Respon a la voluntat de tenir en propietat la capçalera, atès que la d'El 9 és de Prosa, editora d'El 9 Nou, que l'ha cedit sense demanar cap contraprestació, fet que cal reconèixer i agrair.

El canvi no alterarà el tarannà mostrat al llarg de dotze anys com a diari que juga a favor del país, dels nostres esportistes i de les nostres seleccions. L'Esportiu es mantindrà ferm en la defensa del ple reconeixement de les seleccions esportives catalanes i, com ho ha fet El 9, remarà a favor de la independència com a via més clara per a aconseguir-ho.

DIFUSIÓ 43.867 exemplars

A MEITAT DE PREU

LECTORS 206.800

INNOVADOR

El diari incorporarà quatre planes d'informació generalista
L'editora serà la mateixa, així com els criteris editorials i l'equip de redacció
L'Esportiu s'adapta als temps, millorarà la textura i els continguts i es podrà comprar per mig euro

Passió, reflexió, anàlisi i opinió

El periodisme esportiu té un component passional innegable, però quan només es passió deixa de ser periodisme. L'Esportiu té la voluntat, com l'ha tingut El 9, de casar la passió amb la reflexió i l'anàlisi. La secció d'opinió hi tindrà un pes important, amb més d'una quarantena de col·laboradors d'àmbits molt diferents que ens aportaran els seus punts de vista perquè el lector es pugui formar el seu criteri. A sobre d'aquestes ratlles, dotze dels articulistes externs, algun dels quals hi col·labora des del primer número.

També amb El Punt Avui i ‘El 9 Nou'

El rellançament, el canvi de nom i la política de preu popular al quiosc no són contradictoris amb la fórmula de distribució conjunta amb El Punt Avui i El 9 Nou, que es mantindrà. Gràcies als acords de col·laboració entre les editores dels tres diaris, els lectors d'El Punt Avui es continuaran trobant cada dia L'Esportiu dins el seu diari. Els dilluns i els divendres es continuarà encartant dins el bisetmanari El 9 Nou, tant en la seva edició d'Osona i Ripollès com en la del Vallès Oriental. Aquest sistema de distribució fa que L'Esportiu pugui gaudir d'una difusió mitjana de més de 43.000 exemplars i una audiència estimada de 206.800 lectors.

Es faran tres edicions diàries de l'Esportiu. La que es distribuirà al quiosc, a 50 cèntims, serà de 40 planes de dimarts a dissabte i de 48 o 56 els diumenges i els dilluns. A més de tota la informació esportiva, incorporarà quatre planes d'informació generalista, a banda de les de serveis, entreteniments i programació de televisió, amb atenció especial als programes esportius i a l'activitat d'El Punt Avui Televisió, que començarà les emissions regulars el dia de Sant Jordi. Hi haurà una edició per encartar amb El Punt Avui de les comarques gironines, amb informació específica d'aquest àmbit, i una tercera versió per a El Punt Avui nacional i El 9 Nou.

Esportistes per a un espot

El pinyol de la campanya de publicitat preparada per donar a conèixer els atributs de la nova capçalera és un espot per televisió realitzat per Benecé Produccions, en el qual hi han participat desinteressadament representants de les seleccions catalanes de pitch-and-putt, de raquetes de neu, de rugbi i d'hoquei sobre patins. Els esportistes d'aquestes seleccions són els protagonistes de la història que s'ha rodat aquesta setmana passada en espais tan diferents com la Biblioteca Arús, de Barcelona, l'interior d'un autobús de la Teisa, a Girona (en la imatge), o al cafè Le Bistrot, en ple Barri Vell gironí. Volem agrair la col·laboració dels esportistes que hi han participat, així com la dels responsables de les quatre federacions catalanes i els gestors o propietaris dels llocs triats per al rodatge. L'espot es començarà a emetre dijous vinent i es reforçarà amb una campanya de ràdio i en mitjans en paper.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)