Rugbi

Un cop de càstig

Rugbi. Tres punts, un xut a pals, és el que ha fet passar la USAP de mantenir-se en l'elit a baixar a segona

El dramàtic descens de la USAP dissabte a la segona categoria del rugbi francès ha demostrat, malgrat tot, la grandesa d'aquest esport. El final del partit a Clarmont (25-22) va ser cruel, perquè amb només un cop de càstig més (tres punts), l'equip s'hauria salvat. El pitjor de tot plegat és que James Hook, un dels millors jugadors del món, el va tenir als peus en la meitat de la segona part. El descens també s'hauria pogut evitar anotant un cop de càstig més en el partit d'unes setmanes abans a l'Aimé Giral contra l'Oyonnax, ja que aquells tres punts de més haurien permès els catalans guanyar l'average amb l'equip que l'ha enviat a la Pro D2.

El descens consumat dels catalans va permetre veure escenes poc habituals en l'esport professional. El Canal Plus francès, que té els drets per entrar als vestidors dels equips al final dels partits, va preferir aquesta vegada deixar sols els jugadors de la USAP, desolats i –molts d'ells– amb llàgrimes als ulls. Per al rugbi francès, el descens d'un equip d'aquesta magnitud històrica (des del 1911 en la màxima categoria) ha estat també un cop. El millor jugador del Clarmont, l'internacional Morgan Parra, que va anotar els sis cops de càstig del partit en què van deixar els catalans sense possibilitats, també va quedar commogut per la reacció dels jugadors de Perpinyà i va baixar personalment al vestidor català per mirar d'animar-los. També ho va fer el president de la lliga, el nord-català Paul Goze, el dirigent que va conduir l'entitat al títol del Top 14 del 2009, i antics jugadors i entrenadors de l'equip que van viatjar a Clarmont per donar un cop de mà anímic a l'equip.

Les conseqüències del descens, d'entrada, deixaran l'equip esportivament tocat, ja que els millors jugadors tenen ofertes dels grans clubs del Top 14. Amb tot, el president de les penyes del club, Claude Sanguignol, va assegurar a L'Independant, que els aficionats no abandonaran l'equip de la seva vida. “Ara sentim ràbia i tristesa, però la passió per aquests colors es manté intacte”, va assegurar.

No hi ha res confirmat, però sembla impossible que l'entrenador, Marc Delpoux, continuï. El president, François Rivière, ha promès una inversió milionària per tornar l'equip al Top 14, però el projecte esportiu està verd.

EL FUTUR

El president, François Rivière, no dóna pistes sobre qui serà el nou entrenador

EL GEST

Morgan Parra, que vas ser el botxí a Clarmont, va baixar al vestidor català

LA DESOLACIÓ

A França el descens de la USAP s'ha vist com una notícia d'impacte
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)