Girona

Quique Cárcel agafa el timó

Relleu. L'exsecretari tècnic de l'Hospitalet és l'escollit pel Girona per substituir Oriol Alsina en la direcció esportiva. El club també pretén incorporar un secretari tècnic i s'ha reunit amb Manolo Márquez

Amb el començament de l'activitat dels jugadors programat per d'aquí a dotze dies i amb més de mitja plantilla per fer, el Girona té moltes urgències, accentuades arran de la marxa dels dos homes forts de l'àrea esportiva, Oriol Alsina i Òscar Álvarez. El club s'ha hagut de moure amb celeritat i ha apostat per Quique Cárcel, que ha acumulat tota la seva experiència en la gestió esportiva a l'Hospitalet, que s'ha quedat a les portes de la segona A durant dues temporades seguides. Cárcel tindrà a Girona l'oportunitat de debutar com a màxim responsable esportiu d'un club de segona A. El Girona, que preveu anunciar l'acord de manera imminent, també té la intenció d'incorporar un secretari tècnic, tot i que encara no ho té del tot resolt.

Pilar en l'èxit de l'Hospi

Quique Cárcel va iniciar la seva tasca de secretari tècnic de l'Hospitalet durant la seva última temporada com a jugador (2009/10), just el curs en què l'Hospitalet va pujar de tercera a segona B. Des de llavors fins ara, el barceloní ha estat cinc campanyes al capdavant de la parcel·la esportiva del club riberenc, una època en què l'equip s'ha consolidat a segona B i ha fet un gran pas endavant, disputant les dues últimes fases d'ascens a segona –l'any passat, com a campió de grup–. Totes dues vegades, el conjunt del Barcelonès ha acabat caient en l'última eliminatòria. Tot plegat va propiciar que, la temporada passada, fos un dels candidats més ben situats a assumir la secretaria tècnica del Màlaga, tot i que finalment l'operació no es va concretar i Adrián Espárraga va ocupar la plaça.

El paper de Quique Cárcel en la planificació de l'equip ha estat una de les claus que expliquen els últims èxits que ha viscut l'Hospi, segons han assenyalat en els últims temps els directius, els futbolistes i els diferents tècnics que han passat per l'entitat riberenca. Si hi ha una faceta per la qual ha destacat en els últims anys el barceloní, és la de recuperar futbolistes amb potencial que, per diferents raons, havien vist la seva projecció truncada. El cas més recent és el de l'exjugador del Girona Aridai Cabrera, que aquest any ha recuperat la confiança i s'ha mostrat com un dels extrems de més qualitat de la categoria de bronze. L'atacant canari ja ha signat amb el Sabadell i tindrà una altra oportunitat a segona A.

Al cas d'Aridai, però, no és cap excepció. Només cal veure què va passar l'estiu passat, quan l'Hospitalet va perdre tota la línia ofensiva, ja que els davanters havien despuntat. Hi havia casos, com el de Sergio Cirio i Bacari, en què només la paciència i l'ull de Quique Cárcel expliquen el seu bon rendiment, ja que venien de fer temporades molt irregulars.

Un grup interessant

L'arribada de Quique Cárcel a l'àrea esportiva del Girona podria obrir les portes del club blanc-i-vermell a alguns dels futbolistes que aquesta temporada han despuntat al conjunt del Barcelonès. Algunes de les peces més cobejades de l'equip ja no hi són –Pol, un dels mig centres amb més projecció de la categoria, i Pirulo han marxat a l'Espanyol B–, però encara hi ha jugadors amb potencial per jugar a la Lliga de Futbol Professional que han quedat lliures i tenen un perfil que s'adapta al que busca el Girona. El cas que sobresurt més és el de l'extrem David Haro, un altre dels futbolistes que Cárcel havia recuperat l'estiu passat. El davanter de l'Ametlla del Vallès ha estat el màxim golejador dels riberencs aquest curs, amb catorze gols tot i no ser el referent en punta.

També ha quedat lliure i ha despertat l'interès d'alguns equips de segona el mig ofensiu Dani Provencio, que aquesta temporada ha sobresortit per la seva polivalència a la medul·lar i el criteri fent circular la pilota.

Dos càrrecs

La voluntat del Girona és cobrir els buits tant d'Oriol Alsina com d'Òscar Álvarez. “Volem dues persones perquè també tenim un filial amb el qual hem treballat molt, i ha de donar un cop de mà a en Jordi Mir en la base”, va explicar Francesc Rebled, que va assegurar que els nous responsables esportius no vénen de la mà d'Alsina: “Ve de la meva mà, del consell, i en 24 hores els hauríem de tenir, tant el director esportiu com el secretari tècnic.”

El Girona es va reunir ahir amb Manolo Márquez, exentrenador de l'Espanyol B i el Badalona que també va passar per la banqueta del Girona, tot i que, de la trobada, no en va sortir cap acord concret.

UN ALTRE SALT

Cárcel tindrà l'oportunitat de debutar a l'àrea esportiva d'un club de segona A

A L'HOSPITALET

S'hi va retirar i va accedir a la secretaria tècnica, on ha estat els últims cinc anys

A UN PAS

El club riberenc ha disputat dues fases d'ascens seguides, frustrat l'últim dia

L'ALTRA PEÇA

La intenció del Girona és rellevar també Òscar Álvarez de manera imminent

MOLTA PRESSA

Quan falta menys de dues setmanes per a l'inici de la pretemporada, hi ha urgències

Canvia la situació dels assenyalats

La remodelació a la parcel·la esportiva del Girona podria significar també algun canvi respecte a la configuració de la plantilla. Oriol Alsina va comunicar a Jandro Castro i Juanlu Hens la voluntat del club que es busquessin una sortida, i a David Garcia la intenció de rebaixar-li la fitxa. Ara la seva situació es podria alterar, però tot depèn de la voluntat del nou director esportiu. De tota manera, la continuïtat de Pablo Machín tampoc acaba d'ajudar a clarificar el futur sobretot de Jandro, que té la sensació que el tècnic no el vol. El president, Francesc Rebled, va explicar: “Tenim un entrenador que ja va prendre decisions, i un límit econòmic que hem de respectar. Quan vingui el nou director esportiu, ens hi asseurem, li exposarem la situació i prendrem decisions.” Jandro, Juanlu i David Garcia no tenen cap intenció de moure's de Montilivi.

Ramalho, a prop de tornar cedit

El Girona té ben encarrilat el retorn de Jonas Ramalho, que va jugar la temporada passada a Montilivi com a cedit per l'Athletic de Bilbao i que hi tornarà aquesta temporada. Ho va anunciar Oriol Alsina en el seu comiat de Montilivi: “Tenim molt a la vora la cessió de Ramalho cap aquí”, va comentar el maresmenc. El Girona s'havia proposat mirar de repescar algun dels jugadors cedits que havien ofert un bon nivell a Montilivi, i Ramalho era el més factible. L'Athletic no el volia perdre però veia amb bons ulls una altra cessió, i el jugador, tot i que d'entrada preferiria mirar de fer-se un lloc en algun club de primera divisió, també valorava l'interès del Girona, especialment després que l'arribada de Pablo Machín el va convertir en un fix en els onzes inicials. Molt més difícil serà recuperar els altres cedits. Ivan López formarà part de la primera plantilla del Llevant i Alfredo Ortuño començarà la pretemporada amb el Granada. David Timor està pendent de l'Osasuna, amb el qual té contracte i que serà rival del Girona a segona A.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)