ACB

Peñarroya renova i Sada és ara l'objectiu prioritari

Lliga Endesa. El tècnic, peça clau en l'escalada del Morabanc Andorra de la LEB Plata fins a l'ACB, firmarà per les dues properes temporades

Quan encara falta la ratificació de la seva inclusió entre els equips de la Lliga Endesa 2014/15 –serà en la propera assemblea, a mitjan mes–, el Morabanc Andorra ja comença a moure fils amb vista al seu retorn a l'elit. I, a més dels tres elements que tenen contracte (David Navarro, Trias i Zengotitabengoa), s'ha fet un pas essencial com és la renovació del tècnic i peça bàsica en els darrers èxits del club, Joan Peñarroya. L'acord és per les properes dues temporades.

El preparador barceloní (1969) va arribar al Principat l'estiu del 2010, procedent del Navàs, del grup C d'EBA. En aquest període, ha assolit dos ascensos –el 2012, de la LEB Plata a Or i ara, a la Lliga Endesa– i una copa LEB. En tot moment, la sintonia entre les dues parts ha estat total i, al contrari que durant el curs passat –La Bruixa d'Or el va temptejar per tal de dirigir l'equip–, no hi ha hagut temptacions de l'exterior. Per a Peñarroya serà el seu debut en la màxima categoria.

Sada, el desitjat

El base badaloní ja sap que el Barça no hi compta de cara a la temporada que ve, si bé el club blaugrana i l'entorn de Víctor Sada no llegeixen d'igual manera el contracte: els uns el consideren lliure i els altres, que tenia un curs més en virtut d'una clàusula de renovació automàtica.

Sigui com sigui, el Morabanc Andorra considera que Sada (1,91m, 1984) seria un jugador idoni per apuntalar la posició de base amb vista a la seva tornada a l'elit. Creu que, amb minuts i confiança, el badaloní podria recuperar una eficiència en atac que ha perdut aquest curs. Sada ha fet 2,1 punts –ni un triple de vuit intents– en 12,1 minuts de mitjana en els 42 partits que ha disputat en la Lliga Endesa, incloent el play-off.

A més, també es valora la seva densa experiència en la competició. En total, 371 partits en la Lliga Endesa, dels quals n'ha jugat 298 amb el Barça. Els altres 73, amb el CB Girona. En tot cas, el Morabanc és conscient que Sada haurà de fer un esforç econòmic –el club andorrà no li pot oferir ni la meitat del que cobrava al Barça– i que, si algun equip poderós d'Espanya o Europa el vol, tindrà difícil seduir-lo. El club del Principat té, però, la garantia d'estar sanejat i un projecte de futur.

Ofertes per a Schreiner, Blanch i Green

En els propers dies, la direcció esportiva del Morabanc adreçarà propostes de renovació al base austríac Thomas Schreiner –ja recuperat de la lesió que va fer que es perdés la recta final de la temporada passada–, l'aler Marc Blanch i l'aler pivot nord-americà Shaun Green. Si l'acaben acceptant, el club andorrà confiarà en sis dels elements que van jerarquitzar la LEB Or i van aconseguir l'ascens a la Lliga Endesa fa tres mesos. S'unirien als que tenen contracte (David Navarro, Trias i Zengotitabengoa). L'entitat, en canvi, ha descartat la continuïtat de Tomas Hampl, Eric Sànchez, Gerbert Martí i el fins ara capità, Pablo Sánchez, als quals se'ls havia acabat el contracte el 30 de juny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)