Territorial

Nuha, arribar i moldre

Torneig d'Històrics. El Sant Andreu va capgirar el marcador després del gol inicial de Manu Balda gràcies a la superioritat numèrica i a la diana en el 88' del jugador cedit pel Llagostera

badalona1

Sant Andreu2

El Sant Andreu ahir es va proclamar campió de la 29a edició del Torneig d'Històrics que s'ha celebrat al Municipal del Guinardó. Aquesta és la tercera vegada que els quadribarrats aixequen la copa, i igualen l'Horta en el palmarès de la competició, tot i que encara estan
lluny del Júpiter i el Badalona, que en tenen cinc a les seves vitrines.

Nuha, que debutava ahir amb el seu nou equip, es va acabar convertint en l'heroi dels andreuencs després de marcar el gol decisiu, a l'últim minut de la final, quan ja tot feia pensar que novament es viuria una tanda de penals al Guinardó. El jove davanter cedit pel Llagostera va rematar de cap una centrada de Llamas i va sentenciar la final davant d'un Badalona molt tocat físicament.

La primera part la va dominar el Badalona, que, tot i que no va tenir gaires ocasions, va fer valer el seu potencial defensiu, i es va mostrar molt sòlid evitant que el Sant Andreu es pogués acostar amb perill a la porteria de Sergio. A més, una de les primeres arribades dels badalonins va acabar amb una assistència d'Abraham a l'espai que Manu Balda va aprofitar per avançar el Badalona en el marcador.

Tot i això, el partit va fer un gir al minut 37, quan Óscar Sierra va ser expulsat amb vermella directa per haver donat una puntada a Felipe, i deixava l'equip de Manolo González amb un jugador menys tota la segona meitat. El Badalona va aconseguir aguantar l'avantatge fins al descans, però en la segona part el Sant Andreu es va llançar a l'atac. Sergio, el porter badaloní, es va lesionar al minut 63, i Marcos, que va entrar en el seu lloc, va veure com una falta directa llançada per Ton Alcover entrava ajustada al pal i empatava el partit.

A partir de l'empat, el Badalona, tot i que va tenir més d'una ocasió, es va limitar a buscar el contraatac i pilotes llargues buscant els davanters, i el Sant Andreu va disposar de les millors ocasions, fins que Nuha va fer el gol decisiu als últims instants del partit. D'altra banda, el migcampista del Badalona Prior va rebre el premi de millor jugador del torneig.

EL CAMPIÓ

SANT ANDREU: Morales, Llamas, Jefferson, Fran (Azparren, 45'), Viale, Ton Alcover, Guzmán (Arthur, 93'), Joel (Xavi, 45'), Nuha, Felipe i Víctor (Jonathan, 45'). BADALONA: Sergio (Marcos, 65'), Amantini, Sierra, Toni Lao, Bermudo (Fran Fuentes, 69'), Prior, Carracedo (Mario, 76'), Esteve (Fran Grima, 45'), Manu Balda Alex Fernández, 61'), Fran Bea i Abraham (Jordi Sánchez, 54'). GOLS: 0-1 (8') Manu Balda, 1-1 (68') Ton Alcover, 1-2 (89') Nuha. ÀRBITRE: Oliva Bueno. T.G.: Felipe (Sant Andreu); Manu Balda (Badalona). T.V.: Óscar Sierra (Badalona).

LA CLAU

El Sant Andreu va aixecar la seva tercera copa dels històrics set anys després de l'última